Gå til sidens hovedinnhold

«Pasientfokus lyver ikke»

SV sin manglende vilje til å ha fokus på pasienten er vondt å se, skriver Irene Ojala i Pasientfokus.

Finnmarksdebatten

iFinnmark kjørte debatt i Alta torsdag. Pasientfokus prioriterte og ikke møte.

Det faller særlig SV tungt for brystet. Det er ikke rart. All den tid vi ser at SV har forlatt folket. Kanskje også SV sin 1.-kandidat Amy Brox Webber hadde hatt godt av å prioritere folket i stede for å vise sin uvitenhet så klart som hun gjør i iFinnmark denne uken.

Les også

Derfor dukket ikke Ojala opp på debatten

Ettersom iFinnmark skiver så var Brox Weber snakkesalig – om hvorfor Ojala prioriterte folk ikke en debatt hos iFinnmark.

– Jeg vet ikke helt hva som gjorde at hun ikke møtte opp, men jeg tenker det er synd om hun prioriterte annerledes. Hun representerer ikke et parti, men en énsaksliste som høster stemmer hovedsakelig fra et geografisk avgrenset område i Finnmark, sier Brox Webber.

Brox Webber mener, ifølge iFinnmark, at Ojala kom med flere uriktige opplysninger i en debatt hos Altaposten tidligere i uken.

– Hvis man kommer med masse uriktige opplysninger, så blir man avkledd på et tidspunkt, sier SVs førstekandidat i Finnmark.

Til Amy Brox Weber er det å si: Pasientfokus lyver ikke om pasienter i Alta, Kautokeino og kystens sine utfordringer når det gjelder hjerte, hjerne og karlidelser. Ei heller om lungesyke pasienter sine utfordringer i møte med helseforetaket Finnmarkssykehuset. Helseforetakssystemet, som SV mener de skal fjerne, er et problem for folk, men støttes merkelig nok av SV sine leger og politikere i Finnmark.

Les også

Valgdebatten ble gemyttlig og duellen tok aldri helt av

Det er helseforetakssystemet som gjør det mulig å gjøre forskjell på folk – og som fører til at syke mennesker sendes rundt omkring i Finnmark og at fiskeren kommer tilbake som uføretrygdet i stede for fisker.

Fra iFinnmark er følgende kommentar: «Ojala avviser at det var årsaken til at hun prioriterte annerledes. SV viser i sine uttalelser at SV har mistet kontakt med syke mennesker sine utfordringer.» For egen regning kan jeg si: Jeg trur de fleste som kjenner meg personlig ikke putter «feig og kameraderi» øverst på lista.

Pasientfokus har ikke mottatt penger fra LO i millionklassen for å drive valgkamp. Vi er fra folk – for folk. Vi driver hele valgkampen fra et kjøkkenbord, med rundt 100 000 i valgkampstøtte innkommet via vipps fra pasienter og deres familier. Vi har brukt pengene klokt – helt uten et valgkampapparat og spinndoktorer.

«I de hus jeg kommer skal jeg komme til de sykes beste.» Ordene kommer fra det som betegnes som legeeden. Leger skulle med andre ord – ha PASIENTFOKUS. Det til forskjell fra leger som har politisk systemfokus. Det er legers systemfokus som driver SV sin 1.-kandidat til Stortinget.

For det er vel kanskje slik at Harald Sune, medisinsk fagsjef i Finnmarkssykehuset også er SV politiker fra Sør-Varanger? En politiker med direkte forbindelse inn i kommunepolitikken og inn i SV sine gemakker på Stortinget.

Det vel også slik at Ingrid Petrikke Olsen, fra Hammerfest er SV politiker i Hammerfest kommunestyre samtidig som hun er avdelingsoverlege og ansvarlig for fødende ved Hammerfest sykehus? Det blir vel ikke feil å si at Olsen også har gode relasjoner til SV sine representanter på Stortinget. Hvilken informasjon hun formidler dit – ser vi jo konturene av, all den tid SV viser sin manglende kunnskap for syke mennesker i Finnmark.

Det store spørsmålet er: Hvem er det SV sin 1.-kandidat fra Finnmark Amy Brox Weber henter sin informasjon fra? Ikke fra berørte syke og fødende, men fra systemtro SV-folk som arbeider for helseforetaket Finnmarkssykehuset, for seg selv og sine arbeidssteder.

Kommentarer til denne saken