Da Vest politidistrikt gikk ut med informasjon om operasjon Dark Room første gang sist søndag, sto 51 menn på listen over mistenkte.

– Det dukker opp nye navn hele tiden. Vi jobber kontinuerlig med å knytte brukernavn til faktiske mistenkte. Antallet kommer til å øke, sier påtaleansvarlig Janne Ringset Heltne til Bergens Tidende. Hun er etterforskningsleder for operasjon Dark Room.

Den foreløpig siste saken hos bergenspolitiet i forkant av søndagens pressekonferanse dreide seg om en 23 år gammel mann som anses som svært sentral i distribusjon av materiale som viser overgrep mot barn. Politiet hadde jobbet med å identifisere mannen i nær ett år da han ble pågrepet fredag 18. november.

23-åringen er sønn av en erfaren polititjenestemann i politidistriktet, og hjemme hos ham har politiet funnet datamaskiner, eksterne harddisker og minnepenner.

– I dette siste beslaget har vi funnet nye opplysninger som vi etterforsker videre, sier Heltne.

Flere overgrepsdømt blant de siktede

Flere av dem som er siktet i den omfattende overgrepssaken kjent som Dark Room, er tidligere dømt for overgrep mot barn.

Flere politidistrikter sier at det er kjenninger blant de siktede, skriver Aftenposten. I Troms er en mann knyttet til to saker som er oversendt fra Hordaland. Han er dømt to ganger tidligere i saker som handler om overgrep mot barn, og han var allerede under etterforskning i Troms da navnet hans dukket opp i forbindelse med operasjon Dark Room.

– Vi har hatt en sak gående siden høsten 2015, som var ferdig etterforsket i oktober, opplyser påtaleleder Einar Sparboe Lysnes i Troms politidistrikt. Han vil ikke gå i detaljer om hva slags forhold det er snakk om, men sier han regner med at det vil bli tatt ut tiltale mot mannen, som er i 30-årene, om kort tid.

Stine Sofies Stiftelse mener overgrep mot barn automatisk skal utløse forvaringsdom, ettersom det i praksis er det eneste tiltaket mot gjengangere, sier stiftelsenes leder, Ada Sofia Austegard.

– Gjentakelsesfaren for kriminalitet er lav i Norge i forhold til andre land, men ikke når det gjelder seksuelle overgrep. Man må ha muligheten til å holde potensielle gjengangere lenger, sier Austegard.