Gå til sidens hovedinnhold

Over 60.000 rammes av SAS-streik mandag

Artikkelen er over 2 år gammel

60.813 passasjerer rammes når 667 SAS-avganger innstilles mandag. Streiken kan ifølge analytikere koste selskapet nesten en halv milliard kroner på fem dager.

60.813 passasjerer rammes når 667 SAS-avganger innstilles mandag. Streiken kan ifølge analytikere koste selskapet nesten en halv milliard kroner på fem dager.

Mandag er den fjerde dagen med hundrevis av innstilte avganger etter at det ble brudd mellom partene fem timer på overtid natt til fredag.

Det er også varslet 546 innstilte avganger tirsdag, noe som rammer 48.949 passasjerer. SAS har siden streiken også nektet barn å reise alene.

– Vi har stor medlidenhet overfor passasjerene og beklager på det sterkeste, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen til NTB. Han understreker at selskapet jobber med full styrke for å finne alternativer for passasjerene.

Rasende passasjerer

Rundt 1.500 piloter er i streik, men det er fortsatt noen SAS-avganger som går som normalt og SAS-ansatte som er på jobb.

Johansen forteller Bergens Tidende at streiken har vært en belastning for dem som er på jobb, og at flere er blitt utsatt for rasende passasjerer.

– Jeg ber passasjerene huske på at de som er på jobb ikke er i streik, det er tvert imot folk som jobber seg halvt i hjel for å hjelpe de som er strandet på grunn av streiken, sier Johansen. Ifølge han har flere ansatte blitt sendt til legevakt som følge av påkjenningen, og han forteller tilTV 2 at en ansatt fikk et illebefinnende etter å ha blitt kjeftet opp.

– Veldig mange har stor berettigelse til å bli sinte. Det minner oss om at vi har et stort ansvar. Det er også et ansvar for pilotene til å komme tilbake med rimelige krav, sier Johansen til kanalen.

Kommentarer til denne saken