Kom til byen og ble meget forundret: - Hvorfor holder de alt stengt?

UNDRES: Vadsø fikk søndag besøk av tre tyske turister,  Laura Keuter (27), Lisa Krömer (26) og Angelica Manrique (33), som undret seg både over hvor folk var, og hvorfor alt var stengt.

UNDRES: Vadsø fikk søndag besøk av tre tyske turister, Laura Keuter (27), Lisa Krömer (26) og Angelica Manrique (33), som undret seg både over hvor folk var, og hvorfor alt var stengt. Foto:

Nå har det fine været bredt seg over Finnmark, men vil det holde seg?

DEL

Endelig ser det ut til å bli ordentlig sommer i Finnmark! Denne sola er det mange som har ventet på lenge. Tre av dem som er ute for å nyte det gode været i dag, er å finne i Vadsø.

De tyske turistene Laura Keuter (27), Lisa Krömer (26) og Angelica Manrique (33) er i Vadsø for en dag. De kommer kjørende fra Finland, hvor de har vært noen dager.

– I kveld skal vi bo i Tana, før vi drar tilbake til Finland for et par dager igjen. Vi hadde så lyst til å komme hit å se Vadsø, men hvor er alle folkene? Her er ingen å se på en så fin dag, sier de litt oppgitt, men samtidig lattermild.

– Stengt over alt

Det var ikke bare mangelen på folk i gatene og ved brygga de tyske jentene undret seg over da de kom fram søndag ettermiddag.

– Vi tenkte det var hyggelig å spise ute i Vadsø, men det var ikke bare bare. Da vi kom til byen brukte vi lang tid på å finne noe som var åpent. Hvorfor holder de alt stengt, spesielt nå i turistsesongen? Det er jo litt rart. Men vi fant omsider det ene stedet som var åpent, sier de.

Ellers forteller jentene at de synes Vadsø og Finnmark er fantastisk.

– Spesielt i dette været. Vi er veldig heldige som får se området, når det er så fint ute.

Nå tusler de videre mot Vadsøya og luftmasten, for å se om de kan finne noen harer.

– Etter det tar vi kanskje turen inn til Vardø. vi får se.

TOMT: Søndag var sola på topp, men nesten ingen var å se ute i Vadsø.

TOMT: Søndag var sola på topp, men nesten ingen var å se ute i Vadsø. Foto:

Varmest i Nyrud

Søndag var det Nyrud i Sør-Varanger kommune som hadde det varmest i Finnmark. De hadde en makstemperatur på hele 26,8 varmegrader forteller statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl.

– Godt etter kommer Alta med 25,3 varmegrader og Pasvik med 25,8. I Karasjok var det heller ikke dårlig med 25,6 på gradestokken.

Kaldest har det vært på kysten forteller statsmeteorologen.

– Det har så mye å si om man får havtåka. Gjør man det så blir det kaldt. Vardø hadde bare 8,3 varmegrader i dag. Mens i Vadsø og Kirkenes var det litt bedre med 15,5 og 19,9, sier han.

KALDT: Vardø var kaldest i Finnmark på søndag, med snaue 8,3 varmegrader.  Selv om gradstokken ligger lavt, skinner sola over åpen himmel, her ved "Drakkar" i Vardø.

KALDT: Vardø var kaldest i Finnmark på søndag, med snaue 8,3 varmegrader. Selv om gradstokken ligger lavt, skinner sola over åpen himmel, her ved "Drakkar" i Vardø. Foto:

Utover uka

Escobar Løvdahl kan fortelle at sommeren er langt fra over i Finnmark.

– Det fine været ser ut til å fortsette. Men fra søndag kveld og til og med onsdag, vil det fine været få en liten hikkup. Det går noen byger inne på vidda som kan trekke mot kysten. Man kan få ettermiddagsbyger med litt torden og nedbør i store deler, med unntak av Varangerhalvøya, ser det ut til.

Han forteller at mandagen vil starte med skyer i hele Finnmark.

– Men så har vi et lavtrykk som beveger seg nordover og det ser greit ut utover mandagen før det kommer en liten endring i været fram mot onsdag med forbigående nedbør. Fra torsdag vil det trolig bli varmere vær igjen, avslutter han.

IKKE OVER: Statsmeteorologen forteller at det vil bli litt kaldere og dårligere vær til uka, men at sommeren er langt fra over. Dette bildet er tatt på tur over Ifjordfjellet.

IKKE OVER: Statsmeteorologen forteller at det vil bli litt kaldere og dårligere vær til uka, men at sommeren er langt fra over. Dette bildet er tatt på tur over Ifjordfjellet. Foto:

Artikkeltags