Politiet har siktet en 17 år gammel gutt av utenlandsk opprinnelse for drapet på en 18 år gammel mann i Vadsø. Drapet skjedde i en dagligvarebutikk i sentrum av byen lørdag kveld.

Politiet fikk melding om knivstikking kl. 2155 lørdag 14. juli.

LES OGSÅ: – Han var godt likt

– Det er ingen kjent relasjon mellom den avdøde og siktede og politiet har foreløpig ikke dannet seg noe bilde om hva som var foranledningen eller motiv for hendelsen. Det vil etterforskningen søke å avdekke, sier leder for Varanger politistasjonsdistrikt, Unni P. Stock i en pressemelding.

Etter drapet ble begått har vitner forklart at de så en mann med kniv løpe mot Vadsøya hvor han gjemte seg. Klokken 0128 ble mannen pågrepet i sjøen og satt i arrest. Politiet vil be om varetektsfengsling mandag.

Vitner forklarte til politiet at de så en gutt med kniv løpe mot Vadsøya etter drapet, hvor han gjemte seg. Politiet måtte da be om hjelp fra sivil bil og båt, og etter nesten fire timer politijakt ble den 17-åringen pågrepet.

– Vi fikk pekt ut hvilken retning mannen hadde tatt og vi isolerte et område ved sjøen, og vi fikk også da bistand av en sivil som hadde en båt. Mannen hadde hoppet på sjøen og ble pågrepet fra båt, sier leder for Varanger politistasjonsdistrikt, Unni Pedersen Stock til NRK.

LES OGSÅ: En person pågrepet etter knivdrapet

Når det gjelder gjerningsmannen er han ikke tidligere straffedømt, men politiet har hatt kontakt med mannen ved to anledninger i forbindelse med plagsom oppførsel den siste måneden.

– Saken etterforskes både taktisk og teknisk. Politiet har gjennomført åstedsundersøkelse og tatt avhør av vitner. Mannskaper fra Finnmark politidistrikt foretar etterforskningen og tar en kontinuerlig vurdering om en ser behov for bistand fra blant annet Kripos, opplyser Stock.

Den siktedes forsvarer er Vidar Zahl Arntzen

Politiet vil gjennomføre en pressebrifing i Vadsø søndag ettermiddag. Vi kommer tilbake til tid og sted.