Gå til sidens hovedinnhold

Torild håpet på seks – sju deltagere. 22 hev seg med, men ingen menn

Artikkelen er over 3 år gammel

Tjukkasgjengen ble en større suksess enn Torild regnet med da hun kom hjem fra Syden med hodet fullt av inspirasjon.

Vadsø-avdelingen av turgruppen Tjukkasgjengen hadde sin første tur torsdag 5. april. Torild Dolonen tok initiativ, og trodde seks – sju vadsøværinger skulle delta.

– Jeg ble kjempeglad da 22 dukket opp. Det er tydelig folk i Vadsø vil være med. Jeg har fått meldinger fra folk som lurer på når neste tur er, forteller Dolonen.

Mannemangel

Det norske konseptet er etablert i Norge, Sverige, USA, Spania og flere andre land, ifølge nettsiden deres. Dolonen ble med en turgruppe på Gran Canaria, og tok med ideen til Vadsø.

Hun fikk med venninnene Åse Henriksen, Jorun Pedersen og Lillian Jormonen. Målgruppen er folk som liker å gå tur og være sosiale.

– Ikke et eneste mannfolk var med på den første turen vår. Menn vil helst gå alene – jeg vet ikke hvorfor. Vi har masse menn i gruppen på Gran Canaria, forteller Dolonen.

 

Trener lite

Planen er å gå to ganger i uken, med løyper på fem eller ti kilometer.

Folk i Finnmark er noe mindre aktive enn andre nordmenn, ifølge rapporten «Kunnskapsgrunnlag for folkehelse i Finnmark» utgitt av fylkeskommunen.

I 2015 rapporterte 19 prosent av voksne i Finnmark at de aldri mosjonerer, mot 16 prosent i landet. 67 prosent av finnmarkinger sier de trener minst én gang i uka, mot 71 prosent i landet.

 

Kommentarer til denne saken