Takket Vadsø for et helt fantastisk publikum

TAKKER PUBLIKUM: Simone Grøtte og Herman Rundberg var helt overveldet over responsen de fikk i Vadsøhallen onsdag.

TAKKER PUBLIKUM: Simone Grøtte og Herman Rundberg var helt overveldet over responsen de fikk i Vadsøhallen onsdag. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Herman Rundberg og Simone Grøtte var minst like fornøyde som publikum etter endt åpningskonsert onsdag. Se bildeserie i saken.

DEL

(Finnmarken) - Dette er herlig! Helt fantastisk. Det er ganske mange følelser som strømmer gjennom oss nå!

Det har gått en fem-ti minutter siden endt åpningskonsert for Varangerfestivalen, og Herman Rundberg, også kjent fra Violet Road, og Simone Grøtte står på gulvet foran scenen, i armene har de blomster, og stadig kommer det nye personer bort for å gratulere.

I nærmere ett år har de to jobbet med bestillingsverket "Northern Soul", med seg på laget har de hatt en rekke prominente artister, og onsdag kveld ble det hele framført for et lydhørt publikum i Vadsøhallen.

- Det må jeg bare si, at det var et så fantastisk publikum. For et eventyr. Vi har jobbet lenge med dette, og intensiteten har bygget seg opp etter hvert. Dette ble som et stort kaboom, sier Simone Grøtte.

Gjennom en time kunne vadsøpublikummet nyte en kunstnerisk forestilling der både musikk, dans og foto var sentralt. Tre svære lerreter (snekret av Varangerfestivalens altmuligmann Fritjof Methi) viste fram stemningsfulle fotografier, Simone Grøtte sto for dansen, mens en rekke musikere, deriblant et festivalkor bestående av norske og russiske sangere, bød på musikalske perler.

Og etterpå ville ikke publikum gi opp trampeklappen.

- Nei, det var ikke snakk om. Jeg tror dette er ny personlig rekord i applaus, sier Simone Grøtte.

Leter etter ord

To av publikummerne som ikke kunne ta øynene bort fra scenen i løpet av forestillingen, var Inger Johanne Eriksen og Gulla Jørgensen.

- Det var helt utrolig, og en veldig spesiell kombinasjon, med dans, musikk, joik og bilder. De klarte å holde oss i ånde hele veien, sier Gulla Jørgensen etter konserten.

- Ja, og det var noe sårt over det, var det ikke det, spør venninnen Inger Johanne Eriksen.

- Ja, jeg tenker det var en søken etter identitet, også fant hun den til slutt. Det var sterkt, en flott forestilling, gjentar Gulla Jørgensen.

Utrolig stolt

Det syns festivalsjef Maria Utsi også, som heller ikke hadde lett for å finne de rette ordene etter konserten.

- Jeg er overveldet, og nesten litt rystet over hvor mektig verket har blitt, både kunstnerisk og teknisk. At både kunstnerne og vi arrangører har landet dette, det er jeg så stolt av. Det har vært enormt hardt arbeid, sier hun.

Artikkeltags