Britas datter gjorde lekser ved skolepulten på dette rommet. I dag har det fått et annet formål: – Flott at bygget blir gjenbrukt!

GAMMELT KLASSEROM: Mange av de nye leilighetene ved det nyeste boligprosjektet i Kirkenes har tidligere vært klasserom. Datteren til Brita Høvik har tidligere brukt flere av rommene som nettopp det, men snart kan dette arealet møbleres til en stue.

GAMMELT KLASSEROM: Mange av de nye leilighetene ved det nyeste boligprosjektet i Kirkenes har tidligere vært klasserom. Datteren til Brita Høvik har tidligere brukt flere av rommene som nettopp det, men snart kan dette arealet møbleres til en stue. Foto:

Det gamle gymnaset på Prestefjellet i Kirkenes har blitt omdøpt til Kirkenes Panorama, og snart kan de første eierne flytte inn i sine splitter nye leiligheter i det som før pleide å være klasserom.

DEL

– Det er veldig likt slik det var før. Her var det jo fellesareal og det var her vi pleide å ha juletrefest, forteller Grete Høvik Ulvang.

Hun og moren Brita Høvik ser seg rundt på det gamle gymnaset i Kirkenes, som i dag har blitt ombygd til en boligblokk med 37 leiligheter, et treningsrom, en stor felles sal, og badstue. Onsdag er det nemlig første visning på det nye leilighetskomplekset.

Bytter ut hus med leilighet

Her kunne Brita ha tenkt seg en leilighet. Alder og livssituasjon tilsier nemlig at det er på tide å bytte ut stort hus med mindre leilighet, og da er Kirkenes Panorama blant kandidatene.

– Jeg har et stort hus med mange rom, og det er det ingen behov for i alderen jeg er i. Nei, det er nok på tide å flytte. Men det hadde vært veldig flott å få beholde utsikten da! Jeg bor nemlig bare litt lenger opp i gata, så om jeg kjøper meg en av leilighetene her, så vil i alle fall ikke utsikten endre seg stort, sier Brita mens hun titter ut av et vindu i en av de nye leilighetene.

Datteren Grete og hennes ektemann Stein Are Ulvang er med på visning. De er også veldig nysgjerrige på hvordan det gamle gymnaset har blitt.

– Jeg gikk jo her i ett års tid, og i flere år etterpå var jeg innom her med jevne mellomrom både på juletrefest, dansekurs og turnsamlinger, forteller Grete.

SPENT: Brita Høvik og datteren Grete.

SPENT: Brita Høvik og datteren Grete. Foto:

Hun peker og forteller. Flere steder kjenner hun seg fremdeles godt igjen i bygget, selv om det aller meste er splitter nytt.

– Her nede i første etasje så var det jo klasserom for tegning, form og farge, så her brukte jeg mye tid. Det som var klasserom har blitt leiligheter, og det ser jo flott ut. Det er bare litt uvant at der det var en utgangdør på skolen før, der har de satt opp en vegg, ler Grete.

Les også: For ett år siden var dette et klasserom. Snart kommer den og 36 naboleiligheter på markedet. – Interessen er veldig stor

FELLESAREALE: Dette har tidligere vært et inngangsparti på det gamle gymnaset, og i veggen var det en dør. I dag har det blitt til et underholdningshjørne for barn.

FELLESAREALE: Dette har tidligere vært et inngangsparti på det gamle gymnaset, og i veggen var det en dør. I dag har det blitt til et underholdningshjørne for barn. Foto:

Alt på ett plan

Moren hennes er mer opptatt av leilighetene i bygget. Brita går gjennom den ene leiligheten etter den andre, og det tar litt tid før hun finner noe hun virkelig faller for.

– Nei, leilighetene var jo fine, men de er ganske så store, de vi har sett på hittil, og jeg trenger noe mindre. Jeg kunne ha tenkt meg en leilighet med to soverom, også ønsker jeg meg en stue med litt god plass. Det aller viktigste er at jeg får alt på et sted, jeg vil slippe å løpe opp og ned trapper, og det gjør jeg jo her, påpeker Brita.

Hun har ikke tenkt mye over at bygget hun nå ønsker seg en leilighet i, tidligere har blitt brukt som skole.

– Nei, for oss som har bodd her lenge, og som vet hva bygget ble brukt til tidligere, så er det jo bare stas å bo på et sted med litt historie. Jeg synes at det er veldig flott at bygget blir gjenbrukt, sier hun.

GOD PLASS: Flere steder i blokka er det satt av plass til fellesarealer som beboerne kan bruke.

GOD PLASS: Flere steder i blokka er det satt av plass til fellesarealer som beboerne kan bruke. Foto:

Familien går gjennom fire større leiligheter før de kommer fram til en leilighet i tredje etasje med to soverom, bad, åpen kjøkkenløsning og en romslig stue.

– Denne likte jeg. Dette er noe jeg kunne ha tenkt meg å kjøpe. Jeg likte spesielt kjøkkenløsningen, for her har de brukt plassen godt, mener Brita.

Les også: Lokalt selskap kan tape over tre millioner kroner på storkonkursen

INTERESSERT: Etter å ha sett seg rundt i flere forskjellige leiligheter valgte Brita Høvik å skrive seg ned på lista over interessenter. Eiendomsmegler Ketil Tallberg bistår med salget av leilighetene.

INTERESSERT: Etter å ha sett seg rundt i flere forskjellige leiligheter valgte Brita Høvik å skrive seg ned på lista over interessenter. Eiendomsmegler Ketil Tallberg bistår med salget av leilighetene. Foto:

Salg først – kjøp etterpå

Nede ved inngangen på blokka, står eiendomsmekler Ketil Tallberg fra Eiendomsmegler 1 i Kirkenes og ønsker de første aktuelle kjøperne velkommen. Han virker til å være fornøyd med å endelig kunne by gjestene inn på visning av de nye leilighetene, og kan fortelle at de skal holde det gående hele helgen.

– Vi har visning også lørdag og søndag fordi vi ønsker at folk skal få se leilighetene i dagslys. Når det blir så tidlig mørkt er det jo litt vanskelig. I dag har vi hatt et sted mellom 10–15 på visning, og det er vi godt fornøyde med så langt, sier han.

Den største leiligheten er på 88 kvadratmeter, mens den minste er på 46 kvadratmeter. Tallberg påpeker at fellesarealene også telles med i prisen. På det største kan kjøperen få et areal på over 100 kvadratmeter med leilighet og fellesareal sammenlagt. Prisen ligger på mellom 3,2 og 5,1 millioner kroner for leilighetene.

FORNØYD: Eiendomsmegler Ketil Tallberg er fornøyd med interessen for prosjektet Kirkenes Panorama så langt. Hittil er seks av blokkas 36 leiligheter blitt solgt.

FORNØYD: Eiendomsmegler Ketil Tallberg er fornøyd med interessen for prosjektet Kirkenes Panorama så langt. Hittil er seks av blokkas 36 leiligheter blitt solgt. Foto:

– Blokka har 37 leiligheter, men kun 36 av dem er til salgs. Den siste leiligheten blir brukt som en felles leilighet for gjester, dersom noen av beboerne får besøk som ønsker å bo for seg selv, for eksempel. Av de 36 leilighetene vi har, er allerede seks solgt, forteller Tallberg.

Blokka på Prestefjellet skulle egentlig ha stått klar allerede i sommer, men ble forsinket når firmaet som sto for byggingen, Timek AS, gikk konkurs i juli med 13 millioner i gjeld. Etter en liten forsinkelse måtte et annet firma steppe inn for å få ferdig arbeidet. I dag står alle leilighetene endelig klare, og Brita kan godt tenke seg å flytte inn i en av dem:

– Jeg må først se hvordan salget av huset mitt går, jeg kan jo ikke kjøpe noe før jeg har fått solgt. Men dette er absolutt et godt alternativ. Heldigvis har jeg god tid på meg til å tenke litt, så får vi se hvordan det går, sier hun lurt.

Artikkeltags