Gå til sidens hovedinnhold

Kraftselskapet advarer kundene sine: – Det er fake news

Artikkelen er over 4 år gammel

I de siste månedene har Varanger Kraft fått henvendelser fra kundene sine. Flere av dem blir oppringt av noen som hevder å være deres samarbeidspartnere.

Varanger KraftMarked har de siste månedene opplevd at andre selgere ringer kundene deres i Øst-Finnmark for å tilby billig strøm i samarbeid med Varanger Kraft.

De siste tre månedene skal de ha mottatt ti til femten henvendelser fra kunder om dette.

– Vi har ikke gitt noen kundeinformasjon til andre. Flere kunder har ringt og lurt på hva det er, og det er flott at de sier ifra om dette, sier presseansvarlig i Varanger Kraft, Stein Mathisen.

Vil spore det opp

Varanger Kraft avviser samarbeid med noen andre. De mener det er et konkurrerende kraftselskap som har ringt opp kundene deres, men de er usikker på hvilket.

– Det er fake news og det må ikke identifiseres med oss. Vi har forsøkt å spore opp hvem det er, men det ringes fra et callsenter, så det er vanskelig. Det er vel en konkurrent som har påstått dette, sier Mathisen.

Premierer tips

Han oppfordrer kundene til å komme med tips om de vet hvem som kan stå bak oppringningene.

– Vi vet at andre selskaper i Nord-Norge har opplevd det samme. Hos oss har det pågått i tre til fire måneder. Vi følger opp saken og tar gjerne imot tips fra våre kunder om de vet hvem som holder på med det. Vi ønsker å premiere den første som tipser oss om hvem det er.

 

Kommentarer til denne saken