I mars i år meldte politiet at en mann bosatt i Finnmark er siktet etter at tolletaten gjorde beslag av sexdukker utformet som barn.

Mannen er i 40-årene og fra Øst-Finnmark.

Finnmark politidistrikt er nå i sluttfasen av etterforskningen, og har gjort beslag av datamaskiner og harddisker som nå gjennomgås.

LES OGSÅ: Vil kriminalisere import av slike sexdukker

Avhør gjenstår

– Det er snakk om store datamengder som skal gjennomgås og det gjenstår også ytterligere avhør. Men vi er i sluttfasen av etterforskningen, sier politiadvokat Bent A. Strand i Finnmark politidistrikt.

Mannen er fremdeles siktet etter straffelovens paragraf 311 «Fremstilling av seksuelle overgrep mot barn eller fremstilling som seksualiserer barn». Politiet mener at disse dukkene er fremstillinger som seksualiserer barn.

LES OGSÅ: Daae: – Å bestille en slik dukke er ikke forenlig med å ha omgang med barn og ungdom

Ikke mistanke om nettverk

I mars i år meldte Finnmark politidistrikt i en pressemelding at det for politiet var viktig å få kartlagt mannen særlig med tanke på om han kan ha begått andre straffbare forhold.

Politiet ønsket ikke å gå ut med videre opplysninger om saken eller hva som er avdekket, da det kunne skade den videre etterforskningen.

Politiet hadde da ikke mistanke om at mannen hadde tilknytning til noe nettverk.