Håper ny inngangsport til nasjonalparken trekker flere turister til bygda

ARKITEKTEN: Tormod Amundsen fra Biotope står foran gapahuken som blir ferdig i løpet av høsten. Den får benker på tre sider.

ARKITEKTEN: Tormod Amundsen fra Biotope står foran gapahuken som blir ferdig i løpet av høsten. Den får benker på tre sider. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Et nytt bygg er reist utenfor museet i Varangerbotn. De ansvarlige håper turistene vil planlegge sin videre reise herfra.

DEL

Gapahuken som snart er ferdigbygd ved Varanger Samiske Museum i Nesseby kommune skal inneholde informasjon om Varangerhalvøya nasjonalpark og være innfallsport til halvøya.

Det framgår av en pressemelding signert nasjonalparkforvalter Geir Østereng.

– Gapahuken er til bruk for lokale og tilreisende. Museer, attraksjoner og steder med overnattingstilbud i randsonen av Nasjonalparken blir synliggjort på kartet, informerer Østereng.

Saken fortsetter etter bildet.

SENTRALT: Gapahuken står i Varangerbotn, like ved museet. Her drøfter museumstekniker Roger Persson og nasjonalparkforvalter Geir Østereng gapahuken.

SENTRALT: Gapahuken står i Varangerbotn, like ved museet. Her drøfter museumstekniker Roger Persson og nasjonalparkforvalter Geir Østereng gapahuken. Foto:

Del to i prosjektet blir å jobbe for en større parkering for Varanger samiske museum og informasjonspunktet.

– Vi har et lite håp om at en ladestasjon for el-biler, toalett og tømmestasjon for bobiler kan realiseres der. Det hadde vært bra for bobilturistene som kommer til Varanger. Og bra for besøket til museet, kommenterer Østereng.

Gapahuken er designet av Biotope etter føringer fra nasjonalparkstyret i samarbeid med museet. Nesseby kommune bidro med tomt. Gapahuken blir stor nok til at skolen og barnehagen kan bruke den som samlingsplass. Vinterstid får den en ytterduk i åpningen.

LAGARBEID: Museumsdirektør Mia Krogh, Magnhild Mathisen fra Nasjonalparkstyret og forvalter Geir Østereng har samarbeidet om gapahuken.

LAGARBEID: Museumsdirektør Mia Krogh, Magnhild Mathisen fra Nasjonalparkstyret og forvalter Geir Østereng har samarbeidet om gapahuken. Foto:

Artikkeltags