Kreftsyke Linda fra Kjøllefjord vil servere nett-tv med syk humor

LYSE DAGER: Selv om Linda Persen går gjennom tøffe tider, ser hun lyst på tilværelsen rundt seg. På den måten håper hun å inspirere andre.

LYSE DAGER: Selv om Linda Persen går gjennom tøffe tider, ser hun lyst på tilværelsen rundt seg. På den måten håper hun å inspirere andre. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Linda Persen vil fortsette å inspirere andre, selv om hun ikke lenger orker å reise landet rundt med foredrag.

DEL

(Finnmarken) Nyttårsaften lanserer Kjøllefjords Linda Persen det hun mener må være verdens nordligste nett-tv.kanal, nemlig sykhumor.no.

Her vil hun inspirere andre til å gjøre det beste ut av livet, til enhver tid. Selve tv-kanalen er hennes måte å gjøre nettopp dét på.

Nest beste løsning

I høst fikk Linda nemlig brystkreft med spredning, og etter hvert som cellegiften har tatt tak, har Linda måttet holde seg mer i ro, og droppe sine vante foredrags-turneer.

– Jeg har et enkeltmannsforetak, og har rett og slett omplassert meg selv i bedriften. Jeg kan ikke fyke landet rundt for å holde foredrag, så da må jeg gjøre det nest beste, nemlig bruke video for å inspirere, sier Linda, som også går under navnet Lucky Linda.

Les mer: Møter tumor med humor

Ideen fikk hun på en av de mørke dagene der hun lurte på hva hun skulle bruke livet til.

– Man kan ikke bare se film og lese bøker, det er artig en uke, men jeg tror alle trenger et meningsfullt liv. Det som holder meg oppe nå er å vite at jeg fortsatt kan inspirere andre, selv om jeg er i en ny situasjon, forteller Linda.

Informasjon på en fin måte

Før tirsdagens lansering har Linda Persen produsert 30 filmsnutter som ligger klare til publisering. Her byr hun på seg selv i ulike varianter, i tillegg til at hun intervjuer andre, for eksempel via Skype.

– Det som er fint med nett-tv, er at jeg kan sitte i lille Kjøllefjord, og nå ut til alle i hele verden. Og jeg kan få tak i alle i hele verden. For eksempel skal jeg få tak i en av verdens beste humorforskere. De jeg ikke kan besøke, tar jeg via Skype, forteller hun.

I tillegg har hun alliert seg med en tidligere Nav-ansatt, som selv har blitt syk.

– Hun skal kjøre en informasjonsbit. Blir du syk, møtes du av en jungel av papirer og informasjon, og det er gjerne de negative tingene du finner. Da jeg fikk en infeksjon googlet jeg det, og da kunne jeg like gjerne lagt meg ned og dødd med en gang. Jeg er selvfølgelig opptatt av at folk må få informasjon, men jeg syns man kan få det på en hyggelig måte, sier hun.

Ikke bare for syke

Når det er sagt, så er tv-kanalen ikke bare for syke mennesker.

– Det skal være en inspirasjonskanal både for syke og friske. Det ble en kombinasjon av det å bruke humor i livet, og å inspirere til det gode liv, uansett hva slags liv det er. Enten man er kronisk syk, eller bare har litt manneinfluensa, eller om man er helt frisk, sier hun.

Artikkeltags