Jonny Olsen gikk bort julaften etter lang tids sykdom. Jan Børre Pettersen omtaler kollegaen og vennen som en kulturell drivkraft særlig for Chrisfestivalen, hvor han i flere år var festivalsjef og bookingansvarlig.

– Veldig trist, sier nåværende festivalsjef Birger Wallenius i en kort kommentar. Han sier Olsen var med på et eller annet vis siden festivalen startet i 2002.

Jan Børre Pettersen omtaler kollegaens bortgang på Chrisfestivalens Facebook-side, på vegne av festivalen. Han har gitt iFinnmark tillatelse til å gjengi teksten:

«Hans teft for booking av gode artister, og ikke minst kjennskap til det som rørte seg i norsk musikkliv var helt unik.

Jonny var over gjennomsnittet opptatt av musikk, og hadde også en lidenskap for både utførelsen, og teknikken bak. Med Jonny bak spakene var vi sikre på god lyd uansett om det var profesjonelle musikere på scenen, eller oss glade amatører. Det var også Jonny som i mange år stilte med lydteknikk til arrangementer i bygda, som 17.mai, skoleavslutninger, andre kommunale og lag og foreningers arrangementer og mye mer.

Han var ikke minst en dyktig musiker selv. En gitarist med følsomme toner og innlevelse i det han gjorde. Han har spilt i band hele livet, og var på øving med oss for bare en måned siden. Han har komponert egen musikk, og nede i kjelleren var hans private studio.

Jonny var musikk. Han elsket musikk. Selv om Jonny’s gitar nå har stilnet, så vil hans lange, følsomme toner henge igjen i lang tid i forumets lokaler.

Jonny ringte meg for bare en uke siden. Han var tydelig på at vi skulle feire hans liv, og fortsette musikken. Det var viktig for han. «Ta en fest for meg». Det skal vi gjøre Jonny.

Våre dypeste kondolanser går til familien. Til Jonny’s foreldre, barn og barnebarn.»