Folk hadde akkurat begynt å fylle opp utestedene. Da streiket kortterminalene

KAOS: Betalingsproblemer på byen skapte kø både inne og ute natt til søndag blant annet i Kirkenes.

KAOS: Betalingsproblemer på byen skapte kø både inne og ute natt til søndag blant annet i Kirkenes. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kirkenesværinger var blant dem som måtte gjøre opp på gamlemåten natt til søndag.

DEL

Ifølge VG hadde en av terminal-leverandørene store tekniske problemer. Nordmenn over hele landet fikk store problemer med å gjøre opp med kortterminaler.

De fleste terminaler på Kirkenes’ utesteder skal ha vært ute av drift. Folk stilte seg i kø utenfor byens eneste minibank, hvor det var mulig å ta ut penger.

Scandic Kirkenes hadde problemer fra rundt ni-tiden onsdag kveld til halv sju søndag morgen, forteller hotelldirektør Jevgeni Mlinnikov.

– For vår del gikk det veldig greit. Vi har ikke så mange betalende gjester da, og de fleste hadde litt penger. Jeg anbefaler alle å ha litt kontanter i lommeboken, for vi er sårbare, sier han.

Problemet skyldes en teknisk feil i et nettverk, forteller Stein-Arne Tjore. Han er pressesjef for Nets i Norge. Nets leverer betalingskortløsninger i Nord-Europa og prosesserer betalinger.

– Det var problemer i løpet av natten. Ikke alle terminaler var berørt, men en god del. En del steder har det gått å betale med reserveløsning. Andre steder ble kort avvist, forteller Tjore.

Artikkeltags