Anniken er «Årets talent»

ÅRETS TALENT: Finnmarken-redaktør, Anniken Renslo Sandvik, er kåret til årets «Årets talent» av Medienettverket.

ÅRETS TALENT: Finnmarken-redaktør, Anniken Renslo Sandvik, er kåret til årets «Årets talent» av Medienettverket. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Finnmarken-redaktør, Anniken Renslo Sandvik, er kåret til «Årets talent» av Medienettverket.

DEL

Vinneren av «Årets talent» ble annonsert i Oslo onsdag 25. oktober under Medienettverkets høstkonferanse i Oslo.

– Jeg skjønte ingenting da jeg først ble nominert, og med to så fine damer og at jeg nå plutselig skulle står her, skjønner jeg heller ikke. Da ble jeg litt rørt, sier Sandvik fra scenen etter å ha mottatt utmerkelsen.

Én av tre finalister

Forumet for lederkvinner i mediebransjen, Medienettverket, har arrangert kåringen hvert år siden 2011. Sandvik var i år én av tre finalister til den ærefulle prisen, sammen med Nora Ibrahim i NRK P3 og Julie Lundgren fra Dagens Næringsliv.

LES OGSÅ: Finnmarken-redaktør kan bli «Årets talent»

– Hva er den aller viktigste kvaliteten din som leder, tror du? blir Sandvik spurt på scenen i Oslo.

– Jeg tror det må være at jeg klarer å beholde roen. Vi har gått ned på frekvens og lagt ned trykkeriet, som ikke har vært populært. Det er noe med det å beholde roen og ha evnen til å puste, og samtidig se de ansatte oppi det, sier Sandvik, der hun står med både blomster og et diplom i hendene.

– Stort engasjement

Prisen gis til lederkvinner i mediebransjen som utviser et særskilt ledertalent. Vinneren skal ha oppnådd påviselige resultater innenfor journalistikk, nyskapning eller i mediemarkedet.

I juryens begrunnelse, står det følgende:

Årets talent har et stort engasjement for jobben sin. Hun beskrives som en analytisk og tydelig leder med en enorm arbeidskapasitet. Dette er en dame som får folk med seg. En raus leder som ser alle, og som følger opp hver enkelt medarbeider. Hun fikk mye ansvar nærmest over natta, men har taklet opp- og nedturer. Hun yter alltid mer enn forventet, og går foran som et godt forbilde.

Resultatene hun har oppnådd har vært formidable. Ved å omorganisere og prioritere annerledes har leserne fått mer, selv om redaksjonen har begrensede ressurser. På kort tid har mediehuset sett økt opplag, en bedret økonomisk utvikling, og oppnåelsen av 50% digitale abonnenter.  

Dette er en synlig redaktør, som ved å utvikle journalistikken har festet avisas grep om lokalsamfunnet. Prisen for Årets talent 2018 går til ansvarlig redaktør i Finnmarken, Anniken Renslo Sandvik.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken