Har avhørt et 40-talls vitner om drapet i Mehamn

KLARHET: Etterforskningsleder Torstein Pettersen sier politiet begynner å danne seg et bilde av hva som skjedde i timene før drapet ble begått. Arkivbilde.

KLARHET: Etterforskningsleder Torstein Pettersen sier politiet begynner å danne seg et bilde av hva som skjedde i timene før drapet ble begått. Arkivbilde. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet har tatt beslag i et skytevåpen, men vet ikke om det er drapsvåpenet.

DEL

Den hovedmistenkte 35-åringen ble avhørt for første gang onsdag 1. mai. Han forklarer seg for politiet og knytter seg til hendelsen, men erkjenner ikke straffeskyld i henhold til siktelsen. Også den andre siktede ble avhørt i går. Han benekter å ha noe med drapet å gjøre.

Det skriver Finnmark politidistrikt i en pressemelding.

Les også: Begge siktede avhørt onsdag: – En forferdelig, tragisk ulykke

Funnet våpen

Etterforskningen pågår ifølge politiet fortsatt for fullt, både med vitneavhør, kartlegging av siktedes bevegelser før og etter gjerningstidspunktet samt med videre sikring og analyse av elektroniske spor.

Politiet i Finnmark har så langt avhørt et førtitalls vitner i forbindelse med drapet på islandske Gisli Thor Thorarinsson.

– Vi begynner å danne oss et bilde av hva som skjedde i timene før drapet ble begått. Vi avhører vitner som kjente avdøde og de siktede, eller som var sammen med de siktede i timene før. Vi har også snakket med vitner som kan beskrive forholdet mellom avdøde og de siktede litt lengre tilbake i tid, opplyser avsnittsleder for Taktisk etterforskning i Finnmark politidistrikt, Torstein Pettersen.

De kriminaltekniske undersøkelsene på åstedet er snart ferdig og beslag og prøver er sendt til analyse.

Politiet har tatt beslag i et skytevåpen og videre analyse vil vise om dette var drapsvåpenet.

Les også: Banket mann til blods med balltre, voldtok kvinne og holdt offer innesperret i skap - politiet vil ikke kommentere om de kjente drapsiktets rulleblad

Ny fase

Den akutte initialfasen er over og politiet vil i tiden fremover kunne konsentrere seg mer om å sammenstille og analysere allerede innhentet informasjon samt følge opp alle spor som er innhentet innledningsvis.

– Det innebærer også at vi går inn i en fase der media ikke vil kunne få løpende oppdateringer om etterforskningen og det som eventuelt framkommer. Vesentlig informasjon som politiet kan dele med offentligheten vil derimot bli delt, skriver politiet i pressemeldingen.

Artikkeltags