Bygdas unge kles opp som levende reklameplakater før de reiser ut for å gå skole

FIKK NYE KLÆR: De kommende studentene Cilje Lorentzen og Jon Helge Alnes ble kledd opp av ordfører Geir Knutsen. Nå kan de to hygge seg som levende reklameplakater for hjembygda.

FIKK NYE KLÆR: De kommende studentene Cilje Lorentzen og Jon Helge Alnes ble kledd opp av ordfører Geir Knutsen. Nå kan de to hygge seg som levende reklameplakater for hjembygda. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

De kommende studentene fra Båtsfjord ble kledd opp av ordføreren. Nå skal de alle være ambassadører for fiskeværet, og aller helst komme hjem igjen for å ta jobb.

DEL

(Finnmarken) De kommende studentene fra Båtsfjord ble kledd opp av ordføreren. Nå skal de alle være ambassadører for fiskeværet, og aller helst komme hjem igjen for å ta jobb.

Nå om dagen forbereder mange av Båtsfjords unge seg på å flytte bort for å ta fatt på høyere utdanning.

13 av disse ble kalt inn til «en alvorsprat» med ordføreren, Norway seafoods-toppen og næringshagesjefen.

– Vi ville selvsagt ønske ungdommene våre lykke til med studiene. Samtidig vile vi selvsagt legge inn noen aksjer for å høyne sjansen for at de unge kommer hjem igjen med ny utdannelse i sekken. Vi trenger dem jo her, sier ordfører Geir Knutsen.

Full pakke

På Båtsfjord brygge onsdag ble ungdommene bestukket med pizza og brus, før Knutsen trakk fram sitt ess fra ermet, bestående av en solid porsjon nye klær.

Før ungdommene ante det, sto de der, iført det de seinere spøkefullt omtalte som «Båtsfjorduniformen».

— Se der ja, så flotte de ble, da, med t-skjorte, genser, kommunepin og en sånn sak som kan være både hals, lue og pannebånd. Buff heter det visst, sier en tydelig fornøyd ordfører, etter å ha kledd opp «ungdommene sine».

Baktanken er å stimulere de unge til å være gode ambassadører for bygda, framsnakke den og overbevise folk de møter på sin vei gjennom utdannelsen at de kommer fra et helt spesielt sted.

Ryktebørs

Etter at ungdommene hadde fått prøvegått «uniformen» en stund, begynte det å surre svakt et rykte om at ordføreren, samtidig som klærne ble delt ut, hadde sendt ut stormpatruljer hjem til ungdommene for å konfiskere de private klærne deres.

— En fristende tanke, men nei. Dette får være frivillig, ja. Vi synes jo fra kommunens side, fra Linken næringshages side og fra fiskerigruppas side at det er vel verdt å gjøre stas på ungdommen som vi jo trenger seinere for å utvikle bygda videre. I dag har vi brukt mye tid også på å fortelle om de varierte jobbmulighetene som venter i Båtsfjord, sier Knutsen.

Populær gave

Cilje Lorentzen (19) skal straks dra av sted for å starte på sykepleierutdannelsen i Tromsø. Hun vet foreløpig ikke hvor hun vil ende opp som ferdig utdannet.

— Slikt som dette gjør det ikke mindre interessant å tenke Båtsfjord. Vi får se. Fine klær var det i alle fall.

Hanna Bakke-Jensen (19) skal studere statsvitenskap. Hun vet foreløpig ikke hvor hun vil ende i framtida, men er klokkeklar på sine følelser for bygda.

— Jeg er ekstremt glad i Båtsfjord, som alle andre ungdommer herfra, sier Hanna.

Artikkeltags