Spredte snøbyger og frisk bris før vake-start: – Vi forventer et raskt løp

I GANG: Vake 2019 blåste i gang tirsdag formiddag ved Berlevåg sentrum. Kiterne har til lørdag på å ta seg til Vardø.

I GANG: Vake 2019 blåste i gang tirsdag formiddag ved Berlevåg sentrum. Kiterne har til lørdag på å ta seg til Vardø. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

32 lag fra tolv nasjoner startet i dag den nær ukelange ferden fra Berlevåg til Vardø.

DEL

Sikten er foreløpig god, men med noen spredte snøbyger kan det skifte fort, melder racemaster Øyvind Stangnes Berlevåg noen minutter før starten på Vake 2019 i Berlevåg.

Kitekonkurransen går fra mandag klokken 10:00 til lørdag 12:00. Målgangen er i Vardø.

– Utover dagen er det meldt minkende vind, så det er spennende å se hvor langt de kommer før det begynner å butte imot og de må begynne å vandre. For konkurransen går, sier Stangnes.

Yr melder om frisk bris på ni meter i sekundet fra sørvest. Det tåler deltakerne fint, ifølge pressesjef Anna Solvoll Rognmo.

KLARE FOR EKSPEDISJON: Lagene startet i Berlevåg klokken 10:00, og måtte gå tre kilometer før de fikk hive opp kitene. Norske Team Camilla i front.

KLARE FOR EKSPEDISJON: Lagene startet i Berlevåg klokken 10:00, og måtte gå tre kilometer før de fikk hive opp kitene. Norske Team Camilla i front. Foto:

– Nå er det god vind og god sikt. Vi tror det blir et raskt løp, men kjenner Varangerhalvøya. Været skifter fort og det er umulig å vite hva som skjer, sier hun.

Konkurransen er arrangert elleve år på rad. Tidspunkt for første målgang har variert fra torsdag morgen til aldri. Seilingsvinduet stenger lørdag 12:00 og banketten er samme kveld, men Rognmo forventer målgang før det.

– Som alltid er vi spente, sier hun.

De representerte landene er Norge, Danmark, Canada, Tsjekkia, Finland, Frankrike, Tyskland, Russland, Slovakia, Sverige og Sveits.

Artikkeltags