Buss med 22 passasjerer blåste av veien - Ragnar var blant de første på ulykkesstedet

STERK VIND: Bussen blåste av veien.

STERK VIND: Bussen blåste av veien. Foto:

Av

I bussen satt det russisk trålermannskap.

DEL

[Radio Nord-Norge]: Røde kors hjelpekorps fra Båtsfjord som kom til stedet 11.50 lørdag. Mannskapet hadde akkurat vært ute på en inspeksjon i hyttene de betjener på fjellet mellom Båtsfjord og Vadsø. Da det blåste opp til dårlig vær, så de seg nødt til å avblåse turen for å komme seg ned av fjellet. Da de kom kjørende ned mot Båtsfjord kunne de se at det sto masse mennesker på veien som forsøkte å melde fra om ulykken, skriver Radio Nord-Norge.

LES OGSÅ: Buss med 22 personer har kjørt av veien

Manglende telefondekning

Ragnar Rasmussen, en av Røde Kors sine frivillige, stoppet for å se om det gikk bra. Passasjerene i bussen fortalte at de forsøkte å skaffe hjelp for å komme seg opp på veien igjen men manglet telefondekning.

Rasmussen tok da kontakt med politiet for å melde fra om utforkjøringen. Rasmussen fikk til slutt tak i rette instanser for at bussen kunne få den hjelpen de trengte.

Mannskap til trålere

Mannskapet var ikke på stedet da Radio Nord-Norge kom forbi i 14-tiden. Bussen er en av mange busser som er i Båtsfjord for å bytte mannskap på trålere som kommer inn til kai ved Barents skipservice AS.

Der ligger de og venter på reperasjoner og nytt mannskap, før de går ut på feltet igjen. Ingen kom til skade i ulykken, i følge Båtsfjord Røde Kors, men det var mye vind og snøfokk på stedet, så de var kalde. De var veldig takknemlige for den hjelpen Rødekors hadde gitt dem. Det var vind som var årsaken til at bussen havnet utenfor Riksvei 891 i dag lørdag.

Artikkeltags