(Finnmarken)

Mange engasjerte vadsøværinger, blant annet Maria Utsi og Ottar Zahl Jonassen, sto bak arrangementet, som ifølge arrangørene samlet over 400 mennesker i et fakkeltog fra kirka og opp mot NRK Finnmarks lokaler i Vadsø sentrum. Både politikere, næringslivstopper, kulturpersoner og sympatisører møtte opp for å vise hva de mener om NRK-ledelsens vedtak om å flytte NRK Finnmarks hovedkontor fra Vadsø til Alta. Det betyr en redusering i antall ansatte ved Vadsø-kontoret til kun seks journalister.

Se video fra demonstrasjonen øverst i saken!

Der var det appeller, taktfaste slag mot oljefat og mange harde ord mot NRK-ledelsens vedtak om flytting.

Se bildeserie fra demonstrasjonen her!

- Folk flest bor ikke i Alta

Maria Utsi var først ute med sin appell, og vektla at NRKs argument om at det bor flere folk i Alta enn i Vadsø er ubrukelig i finnmarkssammenheng.

- Folk flest bor ikke i Alta, men i de 18 kommunene rundt, sa hun, og la ikke skjul på at hun har lite til overs for avgjørelsen til kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen.

- Grethe Gynnild-Johnsen og Thor Gjermund Eriksen - hvem tror dere at vi er?!

Skalter og valter med Finnmark

Tidligere NRK-ansatt Torill Olsen refererte i sin appell til at NRK Finnmark har de høyeste lyttertallene av alle distriktskontorene, noe NRK-ledelsen, ifølge henne, ikke ser ut til å bry seg om.

- NRK har svart med å eksperimentere med NRK FInnmark. Først ved å legge oss under Tromsø i 2003, dere så jo hvordan det gikk, og så nå med å flytte hovedkontoret fra Vadsø, sa Olsen.

Hun mener NRK har benhandlet sine ansatte svært dårlig i denne prosessen, og at informasjonen fra ledelsen til de ansatte har vært dårlig.

- NRK har hånet sine ansatte ved å kalle de sytete, og de som har villet stå fram og si ifra har blitt truet med en intern heksejakt. NRK har stilt seg sånn at deres ansatte må lese i avisa for å få vite hva som skjer.

Finnmarken kommer tilbake med mer i morgendagens avis!