Gå til sidens hovedinnhold

Om å framsnakke hverandre

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Medias påvirkning er sterk, og de har en evne til å påvirke både positivt og negativt.

Media kan få frem stoltheten hos innbyggerne, men også få innbyggerne til å føle seg usynlig.

Det fikk jeg som ordfører en henvendelse om dagen derpå.

Torsdag 30. september var det stor festivitas i Havøysund, i forbindelse med den offisielle åpningen av kunstinstallasjonen av den verdenskjente kunstneren Roni Horn.

Det var taler fra de som har jobbet med prosjektet, tilreisende artister som fremførte spesialskrevne stykker for anledningen, og det var lokale dansere som fikk utfolde seg på scenen. I et nydelig vær møtte rundt 250 personer opp, og du kunne nærmest føle varmen menneskene imellom. Det var stolte mennesker og smil overalt i bygda.

Roni Horn, som bor i New York, hadde selv tatt turen til Havøysund for å være med på åpningen. Tenk, hele den lange veien fra New York. Roni Horn møtte folk, følte seg velkommen, smilte da hun dro, og ville komme tilbake.

Det eneste som manglet denne dagen var media, som kunne fortalt resten av fylket og landet om at den store kunstneren faktisk var i Havøysund, og hva Nasjonale turistveger og Måsøy kommune har fått til sammen.

Ingen journalist fra Finnmarksposten, Radio Nordkapp, NRK Troms og Finnmark eller fra iFinnmark fant veien til Havøysund. Ta dere sammen!

At brannbilen vår hadde en eksplosjon, eller at vi kjøper feiertjenester fordi vi mangler egen feier, har fått plass i lokalavisa, men en slik stor hendelse i lille Havøysund var ikke verdt å ta turen ut til oss for.

Det er trist at media ikke vil fortelle om det unike som finnes ute i distriktene. Det vi vanligvis hører er at vi må gi media beskjed når det skjer noe. Dette har vært annonsert i både sosiale media, hos Nasjonale turistveger, og på kommunens hjemmeside i lang tid, så den kjøper jeg ikke.

Hadde dette skjedd i Alta eller Hammerfest ville det garantert vært plass til en reportasje på Dagsrevyen samme kveld.

Som innbygger og som ordfører i Måsøy kommune føler jeg på en skuffelse, og at det er på tide å si ifra. Media har en samfunnsoppgave om å stille de kritiske spørsmålene, men man må ikke nødvendigvis bruke opp alle ressursene ved skrivebordet slik at de ikke blir plass til det positive og unike som vi har ute i det store fylket vårt.

Velkommen til Måsøy kommune ved en senere anledning. Denne gangen gikk dere glipp av noe stort.

Kommentarer til denne saken