– Konferansen er mer spissa og lagt til rette for leverandørene, og blant annet derfor har den fått gode tilbakemeldinger. Ingen tvil om at Arctic Operations er bra for samarbeidet i og rundt Barentshavet, sier Tom Eirik Lysmen Jakobsen.

Lysmen Jakobsen, som til daglig er base-manager for ASCO i Hammerfest, og Ragnhild Rønning i Statoil, er begge en del av programkomiteen for årets Arctic Operations. Konferansen arrangeres i år fra 24. til 26. oktober i Hammerfest, og de har som mål å overskride fjorårets deltakerantall på 130.

– Vi har en helt klar ambisjon om 150 stykker, og det tror vi at vi klarer etter de ekstremt gode tilbakemeldingene vi fikk i fjor, sier Lysmen Jakobsen.

Utvidet program

Dette er fjerde året at Arctic Operations arrangeres. Lysmen Jakobsen forklarer at årets program er større og bedre enn i 2016.

– Vi har jobbet kontinuerlig det siste året for å sy alt sammen, og vi mener vi har fått til et veldig interessant og bra program. Blant har vi i år fått med Ifea, NFA og Statoil på laget, sier han.

Lysmen Jakobsen mener bør melde seg på for å utvide nettverket sitt.

– Det som bør trigge mange, er man møter mange av leverandørene, både de man samarbeider med i dag og de man ikke samarbeider med. Der kommer man i kontakt og man kan se etter nye muligheter. Samtidig kan man treffe de store operatørselskapene og høre om deres planer. Rett og slett få et navn, høre om deres planer og vite hvem man kan kontakte, sier han.

Digitalisering

Konferansen starter tirsdag 24. oktober med en delkonferanse med NFA, Norsk forening for automatisering, og Ifea, Industriens Forening for Elektroteknikk og Automatisering.

– Det er først en halv dag med Ifea, som vil omhandle digitalisering og vil avsluttes med et besøk på Melkøya, forklarer Ragnhild Rønning, Statoils kommunikasjonsleder på Melkøya.

Hoveddagen er på onsdagen, som starter med Statoils leverandørdag, et arrangement som foregår over hele landet.

– Her vil Statoil si noe om hva som skal til for å bli leverandør for Statoil og hvilke prosjekter som er på gang. Målet er å skape en møteplass mellom Statoil og kontraktører. Etter det er dagen inndelt i ulke bolker, sier Rønning.

Teksten fortsetter under bildet.

 

På programmet står dermed blant annet Truls Olufsen–Mehus, næringssjef i Kvalsund kommune, Trond Nilen, seniorforsker i NORUT og Kathrine Helen Hopman, forsker hos UiT, på talerstolen.

– På dag tre er det en del som går på erfaringsoverføring, samt en bolk går på marked og muligheter der Statoil og Eni forteller om hvilke prosjekter som skal gjennomføres de neste årene, også er det historiker Mari Anne Hauan som skal fortelle om folkene i nord ispedd en god dose humor, sier Rønning.

Hun legger til at det også i år er utviklet en egen Arctic Operations-app med årets program, deltakerliste og annen informasjon ti deltakerne. 

– Det er en app utviklet av Kinevo, så det er en Hammerfest-utviklet app. De er jo også en av initiativtakerne til Arctic Operations. AO2017.