Gå til sidens hovedinnhold

Økt bolyst og inspirasjon i Lebesby kommune

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi snakker mye om bolyst i Lebesby kommune, vi gjør også mye med det. Vi har hatt bolystuke, vi har knallgode festivaler i bolystens navn, men hva når uka er over, og festivalene har blitt et minne, hva med bolysten i hverdagen?

I en årrekke har innbyggerne i vår kommune ment å kunne se, at det sjeldent eller aldri innvilges forlenget åpning av scooterløypene i vår kommune, uten at det finnes et åpenbart svar på hvorfor det er slik. Da jeg i weekenden som gikk var med til å hente inn løypestikkene, kunne jeg se at det var masser av snø, og lite rein, slik at ingen av de to faktorene kunne være årsaken til at løypene stengte 4 mai. Jeg kan se hvor hardt de stengte løypene rammer innbyggerne i vår kommune, slik at her har vi en jobb å gjøre for å sikre at deres interesser blir varetatt, og at de føler at de har en direkte påvirkning.

Livet i og med naturen er en viktig del av vår kultur, og i løpet av de siste 60 årene, har snøscooteren blitt en del av denne.
Jeg har derfor levert ordfører Sigurd Rafaelsen et forslag, hvor dispensasjonsutvalget skal være med til å ta avgjørelsen om det skal søkes om utvidet åpning. Med det sikrer vi prosessen tilførsel av kunnskap, og økt demokratisk deltagelse.

Lebesby kommune er veldrevet, og har en romslig økonomi. Det gjør at vi har råd til et solid næringsfond, som vi kan dele ut av til våre næringsaktører. For å sikre oss at flest mulig av aktørene benytter seg av denne ordningen, kan det være en god ide å la de søke informasjon og inspirasjon i historien.

De private aktørene i vår kommune er viktige, ikke bare som arbeidsplasser, men også ved å tilby et tjenestetilbud som er med til å styrke bolysten.

Jeg har derfor levert et forslag til ordfører Sigurd Rafaelsen, om at det legges ut en oversikt over den støtte som allerede er delt ut fra næringsfondet, slik at alle våre aktører kan søke inspirasjon til egne søknader.

Kommentarer til denne saken