Øker med 682 milliarder: – Nord-Norge går godt

– GOD UTVIKLING: Konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge, Petter Høiseth, er fornøyd med resultat for første halvår 2019.

– GOD UTVIKLING: Konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge, Petter Høiseth, er fornøyd med resultat for første halvår 2019. Foto:

SpareBank 1 Nord-Norge leverer et resultat på 1.635 milliarder kroner før skatt for første halvår 2019 på . Det er 682 millioner kroner mer enn samme periode i fjor.

DEL

Det skriver SpareBank 1 Nord-Norge i en pressemelding onsdag kveld.

– Den underliggende veksten er god, og det gjør meg trygg på at stø kurs og å bygge stein på stein er et riktig fokus. SpareBank 1 Nord-Norge er godt posisjonert og vi forventer en fortsatt god utvikling, sier konsernsjef Petter Høiseth i pressemeldingen.

På personmarked kan konsernet vise til en vekst de siste 12 månedene på 6,2 prosent, mens den er 5,5 prosent på bedriftsmarkedet.

LES OGSÅ: SpareBank 1 Nord-Norge har fått nytt konsernsjef

Konsernsjefen mener lave tap skyldes både godt bankhåndverk og gunstige makromessige forhold.

– Vi taper mindre penger enn noensinne, og det er selvsagt gledelig. Nord-Norge går godt. Samtidig skal vi være bevisst på at dette kan endre seg raskt. Nordnorsk eksport kan rammes av handelskriger, Brexit og annen uro - som jo preger verden i øyeblikket. Skulle krona styrke seg vil det også ha konsekvenser. Dette er forhold vi baker inn i vår kredittvurdering for å sikre at tapene skal holde seg lave. Samtidig er det vår misjon å understøtte nordnorsk næringsliv, og det tar vi på alvor. Vi skal være en partner i arbeidet med å ta ut det store verdiskapingspotensialet som finnes i landsdelen, sier Høiseth.

Nøkkeltall 1. halvår 2019:
Resultat før skatt: 1.635 mrd. kr. (953 mill. kr.)
EK-avkastning: 22,7 % (13,3 %)
Kostnadsprosent: 31,5 % (41,9 %)
Utlånstap: - 2 mill. kr. (36 mill. kr.)
Ren kjernekapitaldekning: 15,3 % (14,7 %)

Artikkeltags