Her blir Linda og Nina historiske

HISTORISKE: Linda Treseng og Nina Grässler ble historiske da de passerte målstreken i Alta sentrum fredag morgen.

HISTORISKE: Linda Treseng og Nina Grässler ble historiske da de passerte målstreken i Alta sentrum fredag morgen. Foto:

Linda Treseng og Nina Grässler er det første damelaget som har fullført Offroad Finnmark 700. Se den historiske målgangen nederst i artikkelen.

DEL

Etter 85 timer på sykkel på vidda, kom Team Ishavskraft med Linda Treseng (Nordkisa) og Nina Grässler (Geilo/Tyskland) i mål i Alta sentrum fredag morgen klokken 06:26.

En historisk bragd da de er det første damelaget som har fullført 700-kilometeren noensinne.

Se opptak fra målgang og intervju med vinnerne i kvinneklassen i OF700 nederst i artikkelen.

Oppkast og totalhavari

Reisen har vært lang, og etter starten mandag ettermiddag, har den historiske duoen støtt på flere problemer. Deriblant ble Treseng slått ut med oppkast etter få mil, skriver Offroad Finnmark i en pressemelding.

Også natt til torsdag fikk de problemer. 17 kilometer før Skoganvarre fikk Treseng en trestokk inn i hjulet, noe som gikk ut over både eiker, gir og ramme. Den løsningsorienterte duoen lot seg ikke stoppe, og vekslet mellom å sykle sammen på en sykkel og å gå inn til sjekkpunktet hvor Treseng fikk byttet til en ny sykkel.

Sykkelbyttet ga laget to timer tidsstraff.

iFinnmark sender direkte fra Offroad Finnmark – døgnet rundt. Her kan du følge sendingen.

– Aldri tenkt at det ikke skulle gå

I mål kom de likevel.

– Det har vært mange øyeblikk hvor man tenker at dette er galskap. Men jeg har aldri tenkt at det ikke skulle gå, sa Nina Grässler etter målgang.

Det var tre damelag som startet i OF700 damer. Det skotske laget Team Wild Women har brutt, mens Finnmarks-duoen bestående av Linda Isaksen og Ruth Cecilie Jakobsen er i skrivende stund ute i løypa.

Også i herreklassen av OF700 er det kåret et vinnerlag. Team Solum, bestående av Hans-Christian Mundal og Terje Gunnestad kom i mål natt til fredag.

    Linda Treseng og Nina Grässler ble historiske da de passerte målstreken som det aller første kvinnelaget i Offroad Finnmark 700.

    Artikkeltags