Nytt smittetilfelle i Porsanger

TESTSENTER: Her, på utsiden av legestasjon, skal alle som ønsker å teste seg for Covid-19 måte opp. Ett av tiltakene til kommunen er at ingen med symptomer skal komme inn på legestasjon.

TESTSENTER: Her, på utsiden av legestasjon, skal alle som ønsker å teste seg for Covid-19 måte opp. Ett av tiltakene til kommunen er at ingen med symptomer skal komme inn på legestasjon. Foto:

DEL

Fredag ettermiddag melder også Porsanger kommune at de har fått bekreftet en ny smittet. Vedkommende skal være i slutten av tenårene.

– Personen er smittet innenlands via kjent smittevei. Vedkommende er satt i hjemmeisolasjon og følges opp av helsevesenet, melder kommunen i en kort pressemelding.

Andre tilfelle denne uken

Det ble onsdag bekreftet at en annen person var smittet i Porsanger. Personen var nærstående med en elev i 10.-trinn ved Lakselv ungdomsskole, og flere har måtte gå i karantene.

Eleven har fredag testet negativt, og dermed blir det normal skole fra mandag av igjen for de rammede.

Renholdere i karantene

Smittesporing har også vist at fire renholdere må i karantene.

Alle fire jobber ved sykeavdelingen og Porstun. Dette medfører at det settes gul beredskap i Helse i Porsanger kommune.

Kommunedirektør Bente Larssen opplyser til iFinnmark at det har iverksatt nødvendige og tilstrekkelige tiltak slik situasjonen er nå, men at de ber om at besøkende til disse avdelingene tar ekstra hensyn når de kommer på besøk.

Avdelingene er på det nåværende tidspunkt ikke stengt. Det settes inn ekstra renhold på de avdelingene som det gjelder. Det har ikke kommet svar på de testene som ble tatt tidligere denne uken.

Den kommunale kriseledelsen følger situasjonen tett og vil ha jevnlig kontakt helgen igjennom.

Mange testet

Etter at Porsanger kommune fikk påvist et nytt tilfelle onsdag, har de etablert et eget test-telt på utsiden av legestasjonen. Det ble flittig besøkt torsdag.

– Det ble testet 21 innbyggere i går, pluss en del ansatte ved ungdomsskolen. Inntil vi får noen flere svar, så er det på dette nivået beredskapen vil ligge.

Porsanger kommune opplyser i en pressemelding at de gjør grep på legestasjon på grunn av smittetilfellet i kommunen.

  • Publikum med luftveissymptomer anmodes om å ikke oppsøke legestasjonen eller andre helseinstitusjoner. Ta kontakt pr telefon.
  • Video-/telefonkonsultasjoner der det er mulig.
  • Det er innført besøkskontroll på venterom.
  • Besøkende oppfordres til god håndhygiene og bruk av munnbind.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken