Nytt farevarsel sendt ut: Her blir det et tydelig værskifte

VÅTT: Her blir det et værskifte.

VÅTT: Her blir det et værskifte. Foto:

Meteorologene har sendt ut et nytt farevarsel tirsdag. Denne gangen er det ikke store mengder snø som ventes, men store mengder regn.

DEL

En varm front gjør sitt inntok i Nord-Norge. Nordland har allerede fått plussgrader, og Troms er i ferd med å få. Nå står også Vest-Finnmark for tur. Øst-Finnmark beholder kulden, men får nedbør de også, i form av snø.

Vått

Mellom 40 og 50 millimeter med regn er ventet over en 24-timers periode, en ikke ubetydelig mengde med andre ord. Først vil det bli glatt på veiene, så vil det bli sørpe, ifølge vakthavende meteorolog Charalampos Sarchosidis ved Ververaslinga for Nord-Norge.

– Mesteparten av regnet er ventet onsdag formiddag. Det er fare for overvann og vanskelige kjøreforhold, sier meteorologen.

Så kaldt

Onsdag vil det gi seg ut på kvelden i Vest-Finnmark, mens Øst-Finnmark vil ha nedbør til ut på ettermiddagen, om værprognosene får rett.

– Først torsdag kveld blir det for det meste oppholdsvær i hele fylket. Ut på kysten vil det være noen byger som vil gi seg til slutt, sier meteorologen.

Fra fredag vil minusgradene også returnere til Vest-Finnmark.


Artikkeltags