Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel om kraftig snøfokk i store deler av Nord-Norge. Vakthavende meteorolog i Oslo, Per Egil Haga, sier at Finnmark ikke vil slippe unna uværet; et kraftig lavtrykk som ligger sør for Island.

– Det beveger seg litt østover og fører til at det blir økende vind fra sørøstlig kant i Finnmark utover søndagen, sier meteorologen.

Først i vestlige deler av områder på søndag formiddag, så vil også Øst-Finnmark merke økt vind utover ettermiddagen og kvelden, ifølge Haga.

– Sørøstvinden kommer også med litt nedbør etter hvert. Svak front fra sør som gir påfyll av snø, kanskje mest på Finnmarksvidda og fjordstrøkene, men det kan også kommer litt nedbør på kystområdene, sier han.

Temperaturer som ligger på minussiden, i kombinasjon med sterk vind og snøfall, gir transport av snøen. Det kan gi snøfokk, dårlig sikt og vanskelige kjøreforhold.

– Ja, det kan bli kolonnekjøring og kanskje stengte veier. Faren er størst når vi kommer til ut på dagen i morgen, sier meteorologen lørdag kveld.

Vinden skal spakne noe ut på kvelden søndag i vestlige områder, senere også i øst ut på natten.

– Det ser greiere ut fra mandag morgen, men godvær blir det ikke, sier, sier Per Egil Haga.