SVOLVÆR (Lofotposten): I desember i fjor signerte Widerøe en kontrake med Embraer om levering av tre E190-E2-fly, med opsjon på levering av ytterligere 12 fly, skriver Widerøe i en pressemelding.

- Widerøe er svært stolte av å bli valgt ut som første operatør i verden som skal operere denne nye flytypen. Det er en solid tillitserklæring at Embraer ønsker at Widerøe skal være det første flyselskapet i verden som tar E-Jet E2- serien i bruk og setter den i trafikk. Dette er nok en milepæl i Widerøes historie, skriver de.

Mindre utslipp

Embraer er en brasiliansk flyprodusent som har produsert E-Jet siden 2004. Embraer utvikler nå arvtakeren til E-jet familien, E2.

Ifølge Widerøe kommer flyet med moderne motor- og materialteknologi som muliggjør betydelig lavere drivstofforbruk og mer kosteffektivt vedlikehold enn sin forgjenger.

Neste år

Det første flyet skal leveres til Widerøe allerede første halvdel av 2018.

- Embraer har ved flere anledninger besøkt Widerøe, både ved hovedkontoret i Bodø og på flere av Widerøes baser rundt om i Norge. I mine samtaler med leder John Slattery i Embraer, har det kommet frem mange positive tilbakemeldinger om Widerøe. Han har selv besøkt Widerøe i Bodø, snakket med en rekke medarbeidere og sett på vår tekniske og operative kapasitet. Jeg har oppfattet et sterkt ønske fra ledelsen i Embraer for at Widerøe skal ta hånd om de første versjonene av en flytype som er meget viktig for Embraer, sier administrerende direktør Stein Nilsen i Widerøe.

- Tillitserklæring

Nilsen mener dette er en honnør til Widerøe.

- Vi undervurderer ikke utfordringen, men jeg er samtidig veldig stolt av alle i Widerøe som har bidratt til en slik tillitserklæring fra en av verdens største flyprodusenter, sier Nilsen.

Nye områder

- Arbeidet med implementering er allerede godt i gang og vi har et svært godt samarbeid med Embraer om gjennomføringen av prosjektet, sier assisterende driftsdirektør og prosjektleder Andreas Aks i Widerøe.

Med de nye flyene, håper Widerøe å bidra til en bærekraftig fremtid med lavere utslipp enn dagens fly i samme kategori. De mener også at investeringen vil gi selskapet forsterket konkurransekraft, vekst og lønnsomhet.

Inntoget av de nye flyene vil være med på å videreutvikle dagens ruter og satse på nye områder.