Voldtok eks-kjæreste i flere timer

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

Artikkelen er over 9 år gammel

Mann (29) dømt til fengsel i 2 år og 5 måneder.

DEL

(Finnmark Dagblad) En 29 år gammel med bostedsadresse i Raufoss er i Alta tingrett dømt for voldtekt av en kvinne i en hytte i Alta i juni i fjor.

Mannen møtte i retten og erkjente ikke straffskyld.

Kjærester

De to skal ha vært bestevenner i cirka 10 år og kjærester en del av denne tiden. Kvinnen ønsket å avslutte forholdet, og leide seg en hytte på en campingplass i Alta. 29-åringen hjalp kvinnen å flytte torsdag 11. og fredag 12. juni i fjor.

Etter at 29-åringen om kvelden den 12. juni hadde kjøpt amfetamin i Alta, dro han til kvinnens hytte der han inntok det kjøpte stoffet. Mannen begynte etter hvert å bli urolig, og kvinnen ble redd ham og ville dra fra hytta.

Låste døra

Det fikk hun ikke lov til. Mannen stanset henne fysisk, låste døra, og tvang henne inn på soverommet der han ville binde henne fast så hun ikke kunne stikke av. Kvinnen forklarte i retten at han samtidig som han holdt henne fast, snakket han om å ta livet av henne.

Mannen rev av henne buksene og hun var etter hvert helt naken. Han satte seg oppå henne, og etter hvert så voldtok han henne. Retten fant ut at voldtekten skjedde over mange timer – fra midnatt natt til lørdag til om morgenen lørdag.

En fremlagt rettsmedisinsk journal konkluderte med at kvinnen var blitt fysisk merket etter voldtekten.

Erkjente slag

Under voldtekten klorte kvinnen flere ganger mannen og forsøkte å dytte ham bort. Hun forsøkte å skrike om hjelp, men da holdt han hånden sin over hennes nese og munn slik at hun ikke fikk ropt. Mannen slo også henne flere ganger i ansiktet. Det erkjente han i retten.

Mannen var i retten klar over at han både voldtok kvinnen og slo henne mot hennes vilje.

Etter voldtekten ble mannen dømt til to års fengsel i Gjøvik tingrett. Denne dommen måtte ifølge Alta tingrett «iakttas med straffeutmålingen».

Flertallet

I skjerpende retning la retten vekt på at handlingen var fornedrende og svært skremmende for kvinnen, og at det pågikk over flere timer – i hennes nye hjem.

Aktor la ned påstand om fengsel i 1 år og 10 måneder, og rettens mindretall, ved fagdommeren, fulgte aktors påstand.

Rettens flertall, ved de to meddommerne, satte straffen til 2 år og 5 måneder. Mannen ble også dømt til å betale kvinnen 100.000 kroner i oppreisning.

Artikkeltags