(Finnmark Dagblad)

Åsmund Holst Hansen vil ha en homoparade i Alta under Skeiv uke, på lik linje med paraden under Skeive dager i Oslo og Homouka i Trondheim. Det blir i så fall Finnmarks første, og verdens nordligste, homoparade.

– Vi mangler bare en formell godkjenning på søknaden vår fra politiet, men vi har fått gode signaler på at ting skal gå i orden så det ser ut som om at det blir parade, sier leder Åsmund Holst Hansen i Skeiv ungdom Finnmark.

– Vi er her også

Går alt i orden så får Finnmark sin første homoparade – en parade som allerede har fått 130 interessenter på det sosiale nettstedet Gaysir. Paraden er en del av Skeiv uke og er ment å vise Finnmarks befolkning, uansett legning, at det finnes folk med andre legninger enn den heterofile også her.

– Vi ønsker å ha en parade for å vise alle i Finnmark at vi er her og at vi ikke er noe å være redd for. Vi ønsker å spre et budskap om åpenhet og aksept av de som har andre legninger enn samfunnsnormen. Vise at man ikke trenger å være redd for å stå frem, sier Holst Hansen til Finnmark Dagblad.

Den unge homolederen er derimot ikke fremmed for tanken om at det vil være enkelte konservative miljøer som lar seg provosere av en slik parade.

– Det var ikke tanken å provosere. Vi har derimot tenkt litt på det i ettertid og kommet frem til at det kan hende mange i konservative miljøer vil bli provosert, men noen ganger må man provosere for å spre budskapet sitt. Vi håper at det er mange som vil se på paraden som et veldig flott tiltak også, sier Holst Hansen som er i Trondheim for å hente inspirasjon fra Homouka til Skeiv uke.

– Unaturlig synd

Predikant Kaare Suhr i Elvebakken læstadianske menighet er en av de som ikke er begeistret for at det blir homoparade i Alta.

– Som kristne ser vi på dette som synd. Gud skapte mannen og kvinnen. Homofilt samliv er imot naturen. Jeg er så imot dette som jeg kan være, sier predikant Kaare Suhr til Finnmark Dagblad.

Suhr gjør det klart at Elvebakken menighet ikke vil ha noe med paraden å gjøre.

– Dette er første gang jeg har hørt om paraden. Vi kan ikke gjøre noe fra eller til, men vi stiller oss imot. Vi synes det er dårlig gjort at de skal komme hit. Vi har sagt vår mening tydelig i avisene tidligere, sier Kaare Suhr til Finnmark Dagblad.