Fred Buljo til Eurovision-finaleprøver iført skjerf

VARM HALS: Tom Hugo Hermansen og Alexandra Rotan og Fred René Buljo med skjerf rundt halsen i gruppen KEiiNO  under åpnings presentasjonen til kveldens prøver før lørdagens Eurovision Song Contest finale.

VARM HALS: Tom Hugo Hermansen og Alexandra Rotan og Fred René Buljo med skjerf rundt halsen i gruppen KEiiNO under åpnings presentasjonen til kveldens prøver før lørdagens Eurovision Song Contest finale. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Selv om Fred Buljo kom til arenaen med skjerf rundt halsen, lød joiken kraftfullt under KEiiNOs første prøve i forkant av finalen i Eurovision Song Contest.

NRKs pressekontakter opplyser til NTB at skjerfet er «kun preventivt».

De norske artistene har hatt et omfattende program de siste dagene. De startet fredagen med 17. mai-frokost hos den norske ambassadøren i Tel Aviv, Jon Hanssen-Bauer, sammen med resten av NRKs delegasjon og norske journalister. Det var kun få timer etter at de kunne feire avansement fra den andre semifinalen.

– Første delmål er nådd, iallfall, slo Alexandra Rotan fast etter at KEiiNO tok seg til finalen.

Pop, joik og folkemusikk

Norge ble først lest opp som land nummer åtte av dem som gikk videre.

– Vi hadde ventet at vi skulle være siste land ut. Så da vi kom som nummer åtte, var vi veldig glade, for da slapp vi å vente lenger, sa Tom Hugo Hermansen.

Norges bidrag er «Spirit In The Sky», skrevet av Alexandra Rotan, Henrik Tala, Tom Hugo Hermansen, Fred Buljo og Alexander N. Olsson. Låten er enkelt forklart en krysning mellom pop, folkemusikk og joik.

Nederland er favoritt

Av de 26 landene i finalen lørdag er Norge nummer 15 på scenen. Storfavoritt Nederland, som representeres av Duncan Laurence med «Arcade» kommer som nummer 12. Andre land som ligger høyt på listene, er Sverige, Sveits, Russland, Aserbajdsjan, Italia og Island.

Norge ligger for øyeblikket på en tiendeplass på den samlede oddsoversikten til Eurovisionworld, opp fem plasser fra før torsdagens semifinale.

Madonna skal opptre i en pause i lørdagens finale. Det var lenge usikkerhet rundt kontrakten hennes med Den europeiske kringkastingsunionen, men torsdag kveld kom omsider bekreftelsen.

(©NTB)

Artikkeltags