(Finnmarken)

En Kirkenes-kvinne forteller til Finnmarken at kioskeierne sørger for å ha nok mynter tilgjengelig. Spesielt opprørt er hun over praksisen hos Gyda-kiosken.

– Om du har ti tusen kroner i sedler, får du vekslet det til mynter i kassene. Jeg har erfart at enkelte kioskeiere går i banken og veksler inn 40-50 000 kroner før helgen kommer for å være beredt, sier hun. Kvinnen ønsker av personlige årsaker ikke å stå fram i avisen. Hun har selv spilt og forteller om en episode som fikk henne til å gråte.

– Da en kamerat av meg fikk høre om seddelforbudet, tenkte han at det var slutten på spillingen hans. Han syntes det ble et for stort tiltak å fly rundt og veksle til seg mynter hele tiden. Men så fikk han høre at han kunne veksle til seg så mye han ville i Gyda-kiosken. Og dermed fløy han rett til banken, tok ut penger og vekslet inn ti-femten tusen kroner i kiosken. Det var trasig å høre om det, sier hun.

Daglig leder hos Gyda, Eirik Pettersen, kjenner seg ikke igjen i denne framstillingen. Men han sier at det ikke er umulig at det kan ha skjedd.

– Vi lar kundene våre veksle inn to hundre kroner av gangen, det er der grensen går. Men de kan jo selvfølgelig komme tilbake igjen noen minutter senere og veksle inn nye to hundre kroner. Så det er klart, om han kom til oss med to hundre kroner nok ganger, kan det ha blitt ti-femten tusen til sammen.

Han presiserer at praksisen de følger, ikke er i strid med loven.

– Vi har mye veksel her hos oss, men det er ikke noe ulovlig i det. Så lenge vi holder oss innenfor loven, er det ikke noe problem for meg. Dessutten er ikke vi den eneste kiosken i Kirkenes som veksler. Men det er til oss de fleste spillerne kommer. Jeg nekter dem ikke å spille, sier han.

Les mer om saken i torsdagens papir- og PDF-utgave av Finnmarken