Varangeren legges ned

TRIST: Torbjørn S. Nordgård har lagt mye penger i lokalavisa og syns det er trist at bedriften nå blir nedlagt.

TRIST: Torbjørn S. Nordgård har lagt mye penger i lokalavisa og syns det er trist at bedriften nå blir nedlagt. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Etter å ha slitt økonomisk i flere år, har nå styret i Varangeren valgt å legge ned avisa.

DEL

(Finnmarken) – Jeg har mye følelser for denne avisen og det er utrolig trist at vi må legge ned. Men jeg må se situasjonen i øynene og godta det, sier daglig leder Torbjørn S. Nordgård.

71-åringen har vært med siden starten av avisen i 2007 og mener det er manglende annonseinntekter som er hovedgrunnen til den vanskelige økonomien. Varangeren har over lang tid prøvd å bli en del av annonsesamkjøringen iNord.

– Hadde vi klart å samkjøre annonsesalget med Sør-Varanger Avis og fått de inntektene hadde vi klart å fortsette. Stadig flere butikker og andre bedrifter er eller blir deler av kjeder. De vil som regel annonsere i større aviser som dekker større områder. Derfor taper vi de annonseinntektene, forklarer Nordgård.

Han sier også at Varangeren til tider har hatt en annonsesamkjøring, men når de nå fikk endelig beskjed om at det ikke vil fortsette, var det bare å legge ned bedriften.

Konkurranse

Varangeren ble i 2007 opprettet for å gi Finnmarken konkurranse i Vadsøområdet, og den tidligere daglige lederen legger ikke skjul på at konkurransen med Finnmarken har vært tøff, men at noen lokalaviser har klart seg bra.

– Østhavet er samme type lokalavis som oss. Jeg tror forskjellen er at i Vadsø har vi en stor konkurranse med Finnmarken og det har de ikke i Vardø. De i Vardø vil nok ha deres egen avis, fordi Finnmarken ikke dekker Vardø så godt, sier Nordgård.

Selv om økonomien til avisen har ført til nedleggelse, føler ikke Nordgård seg sviktet av lokalbefolkningen i Vadsø.

– Jeg kan overhodet ikke si at valgene til lokalbefolkningen og næringslivet har sviktet oss. Det ble slik det ble og det må vi bare leve med, forteller Nordgård, som opplever å ha fått støtte.

– Jeg har fått noen tilbakemeldinger fra folk der de sier det var synd at vi måtte legge ned og jeg håper at noen flere vil komme opp til meg å si at det var trist at avisen nå forsvinner, sier Nordgård.

Lokalt nytt

Han er overbevist om at Varangeren har bidratt til at lokalbefolkningen i Vadsø har fått et godt forhold til avisa og tror at en avis som bare dekker Vadsø er viktig.

– Jeg mener det er nødvendig med en skikkelig lokalavis i Vadsø. Og jeg tror innbyggerne i området også mener det, sier han.

Selv om Nordgård har passert 70 år nekter han å tre inn i pensjonisttilværelsen. Han driver blant annet med utleie av eiendommer og har ingen planer om å slutte med det.

– Nå blir jeg ikke helt pensjonist, men det blir fint å få litt mindre å gjøre. Energien avtar jo med årene, men jeg har andre ting å gjøre så jeg legger meg ikke under dyna helt ennå, konstaterer Nordgård. Nordgård bekrefter også at det nå jobbes med å tilbakebetale til de som har tegnet et abonnement med avisa.

– Hadde vi vist at dette skulle skje, hadde vi selvfølgelig ikke sendt ut regning til de som abonnerer på avisa, avslutter han.

Artikkeltags