Vær forberedt på vinterhelg

Mai bringer alltid med seg variert vær. Her fra 1. mai-toget i Honningsvåg i år.

Mai bringer alltid med seg variert vær. Her fra 1. mai-toget i Honningsvåg i år. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Til alle som trodde det var blitt forsommer: Beklager. Dere tok feil. Sjekk alltid oppdatert værmelding for kommunene i Vest-Finnmark her.

DEL

Bortsett fra perioder på lørdag vil kommende helg preges av regn, sludd og snø. Som en slags trøst for dem som skal være mye ute kan det nevnes at vinden ikke blir spesielt sterk noen steder.

Statsmeteorolog Arild Mentzoni blar i papirene:

– Finnmark og Troms får en del sol på begynnelsen av lørdag. Men så skyer det over på kvelden og det kan bli vind opp mot kuling på kysten. Temperaturene blir omtrent som de har vært til nå, mellom 0 og 6 grader, sier han til NTB.

I Nordland blir det også mye opphold lørdag, med noen byger i form av regn ved kysten og som sludd og snø i indre og høyereliggende strøk.

  • Sjekk alltid oppdatert værmelding for kommunene i Vest-Finnmark her.

Slik er det bare

I Trøndelag, Møre og Romsdal og på hele Vestlandet blir det en lørdag med spredt bygevær. Også her er dette nedbør i form av regn ved kysten, snø og sludd i indre strøk og i høyden. Temperaturene vil ligge rundt 5 grader. Østafjells og på Sørlandet vil temperaturene svinge mellom 3 og 7-8 grader. Her kan det bli litt sol på lørdag, men bygeværet siger inn på ettermiddagen, også her som sludd og snø enkelte steder.

– Mange hadde nok håpet på flere varme solskinnsdager, er ikke dette litt vel kaldt nå da?

– Nei, dette er ikke så uvanlig. Det er slik det er i april og mai. Det kan svinge mellom virkelig varme dager og ganske kaldt, sier Mentzoni.

– Vi kan kanskje forvente litt varmere til uka?

– Nei. Det ser ut som det kjølige været vil vedvare.

Varmerekord

Søndagsværet bringer med seg mer nedbør av samme sort i Finnmark, Troms og Nordland, med kuling på kysten lengst i nord. Temperaturene ligger mellom 2 og 5 grader.

I hele Sør-Norge blir det omtrent samme forhold som på lørdag. (©NTB)

Artikkeltags