Vant suverent

John Arild Svendsen mottok blant annet et fat fra redaktør Svein G. Jørstad i Finnmark etter å ha vunnet avstemningen om årets finnmarking.

John Arild Svendsen mottok blant annet et fat fra redaktør Svein G. Jørstad i Finnmark etter å ha vunnet avstemningen om årets finnmarking. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

John Arild Svendsen er kåret til årets finnmarking. SKRIV DIN GRATULASJON.

DEL

(Finnmark Dagblad) Finnmark Dagblad og Finnmarkens lesere har talt: Taekwon Do-utøver og trener John Arild Svendsen (42) fra Hammerfest er årets finnmarking.

– Det er selvfølgelig artig at jeg vant. Jeg synes det er fint at så mange har engasjert seg og vil takke alle som har stemt på meg, sa en stolt John Arild Svendsen da han mottok beviset fra Finnmark Dagblads redaktør Svein G. Jørstad onsdag.

Han har selvfølgelig fått med seg at flere, blant annet i Hammerfest, har engasjert seg sterkt i årets konkurranse. Svendsen avviser imidlertid på det sterkeste at han har hatt noe med denne kampanjen å gjøre.

– Hva folk velger å bruke tiden sin på, kan ikke jeg styre. Jeg har fått med meg at noen har engasjert seg ekstra mye i denne saken. Jeg har i hvert fall ikke sett på dette som noen bykamp mellom Hammerfest og Alta, sier Svendsen.

Rekord

I år har rekordmange stemt på konkurransen om å bli årets finnmarking. Totalt har 11.032 levert sin stemme på Internett eller avisenes kuponger. Mange trekker frem Svendsens innsats for de yngste som en viktig årsak til å stemme på 42-åringen.

I år er femte året på rad at Finnmark Dagblad og Finnmarkens lesere kårer årets finnmarking.Tidligere har leserne gitt Helga Pedersen, Aleksander Nordgård, Jørn Haga og The BlackSheeps den ærefulle tittelen.

Årets avstemning sto først og fremst mellom John Arild Svensen fra Hammerfest og filmduoen Tommy Wirkola og Stig Frode Henriksen fra Alta. Disse fikk totalt 74 prosent av stemmene. Også Trine Lise Olsen fra Billefjord og Mari Boine fra Karasjok fikk en god del av stemmene.

Andre nominerte var: Gunhild Sara Buljo, Gullik Hansen, Bente Andersen, Ingjerd Tjelle, John Kristian Dahl og Karl-Eirik Scjøtt-Pedersen.

Vinneren John Arild Svendsen fikk 45,1 prosent av stemmene.

SKRIV DIN GRATULASJON TIL JOHN ARILD SVENDSEN:

Saken er nå stengt for flere innlegg. Red.

Artikkeltags