Gå til sidens hovedinnhold

– Når man bare vil reversere, er det nok ikke så nøye hva folk tenker

Artikkelen er over 4 år gammel

– Runar Sjåstad virker sporløst borte, sier Bengt Rune Strifeldt. – Fint at han savner meg, repliserer Sjåstad.

– Runar Sjåstad virker sporløst borte. Jeg spurte Steinar Karlstrøm som sto på stand i Hammerfest. De visste ikke hvor han er. Finnmark Frp vet hvor jeg er til enhver tid, sier Bengt Rune Strifeldt (Frp).

– Ikke så nøye hva folk tenker

Han går kraftig ut mot Aps 1.-kandidat for manglende deltakelse i valgkampen.

– Jeg registrerer at det er Ingalill som stiller til debatt. Jeg vet ikke hva det skyldes. Mens jeg er i full jobb, er Sjåstad frikjøpt. Frps valgkampbil har vi hatt tre uker, jeg har kjørt 5500 kilometer, sier Strifeldt.

Han mener det er å vise liten respekt for velgerne å ikke møte opp.

– Man må være til stede og svare og imøtekomme kritiske spørsmål. Jeg er opptatt av å utvikle Finnmark, mens de vil reversere. Da er det nok ikke så nøye å høre hva folk tenker, sier Strifeldt.

Han gir også Sps førstekandidat Geir Iversen kritikk for å ikke møte i debattene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

– Det er spesielt at det er Wikan som stiller i Hammerfest og Alta, og så sitter Iversen i salen i stedet for panelet i Bugøynes. Det er kanskje enklere å reise fra Pasvik, sier Strifeldt.

Avviste kameraskrekk

Da han ble konfrontert med dette av iFinnmark nylig, avviste Iversen at han er rett for å stille i debatten.

LES OGSÅ: – Jeg er ikke redd for å stille i direktesendt debatt

– Nei, jeg har verken kameraskrekk, eller er redd for å møte opp i debatt, det kan jeg forsikre alle om. Jeg har vært mye på tv, og deltatt i mange debatter, så det er ikke noe jeg er redd for, uttalte han og forklarte det hele med personlige årsaker, og ønske om å også trekke frem andrekandidaten.

– Sjåstad og Iversen kan bli ombudsmenn for Finnmark. Når de ikke stiller opp, kan de ikke bli konfrontert, sier Strifeldt.

– Artig at han savner meg

– Jeg synes det er artig at Strifeldt savner meg og mitt syn. Jeg er i full gang med valgkamp jeg også, men må også skjøtte oppgaven som fylkesordfører, sier Runar Sjåstad til iFinnmark.

Han slår fast at han har stilt på debatt i Alta og Kirkenes og skulle stille i Vadsø denne uka.

– Vi har et godt mannskap og satser på å få flere inn. Ingalill stilte i Hammerfest og Steinar stiller i Alta. Hvor mye Strifeldt kjører og ikke kjører og hvor mye han savner meg får nå være. Jeg står på med mitt og har tenkt å drive en aktiv valgkamp, men må også skjøtte vervet jeg har. Jeg har forresten vært i Alta i dag, og er nå i Hammerfest og skal til Kvalsund og Porsanger, sier Sjåstad.

Møttes på stand

Han sier videre at han faktisk møtte Strifeldt på stand i Kirkenes.

– Han snakket med meg og fikk tilbud om rose som alle andre. Det blir rart og tøvete og feil å gå ut sånn, det å stille på debatt er viktig for dem som arrangerer og det prøver jeg å gjøre. Jeg var på samme debatt som han i regi av LO, og må kanskje minne Strifeldt på at det også skulle være debatt i Vadsø med LO denne uka, kun jeg og 1.-kandidaten til SV svarte, og debatten er nå avlyst med at de andre ikke ville svare, sier Ap-kandidaten.

Han sier han ikke har dårlig samvittighet for velgerne, han føler han er rundt og stiller opp når han blir spurt.

– Så må man fordele litt, også etter hvor vi er i fylke. Det er et stort fylke, jeg mener at fylket er stort nok, han mener vi er for små, sier Sjåstad.

 

Kommentarer til denne saken