Veronica vant hjemme-hos-konsert med Viktor: – Alle er velkommen!

Veronica Carstens og familien er klar til å ønske Viktor Wilhelmsen velkommen. Hun ønsker at så mange som mulig kan komme.

DEL

– Jeg trodde det var en telefonselger så jeg svarte ikke. Heldigvis la personen igjen en melding, for tenk om jeg hadde gått glipp av denne sjansen!

Det sier Veronica Carstens som trakk det lengste strået, og vant en hjemme-hos-konsert med Viktor Wilhelmsen. Torsdag 9. juni er hun klar for å ta Viktor og vadsøværingene imot.

– Man tror jo aldri man skal vinne noe, så jeg fikk sjokk da jeg fikk nyheten, sier Carstens.

Steker pannekaker

Valget sto imellom et festivalpass og en hjemme-hos-konsert og for henne var valget enkelt.

– Det er jo noe helt egent og unikt med en hjemme-hos-konsert. Jeg tror det blir skikkelig moro. I tillegg får barna muligheten til å være med, for det er jo et fåtall av konsertene de kan dra på, sier Carstens.

– Jeg håper Viktor spiller mange låter når han først kommer hit. Så får vi en mulighet til å få en god smakebit på hvem han er som artist.

Både sønnen hennes, Mats (10) og Maia (6) er klare for å få Viktor Wilhelmsen på besøk. Moren har ikke hatt tid til å sette seg ned for å høre på musikken til Viktor, så det er barna som vet mest om hva de kan forvente.

– Jeg gleder meg. Jeg skal steke amerikanske pannekaker som jeg har tenkt til å dele med dem som kommer, sier Mats.

Liv og røre

Carstens åpner huset og hagen til alle som har lyst til å komme å høre og oppfordrer samtidig andre som får hjemme-hos-konsert til å gjøre det samme.

– Alle er hjertelig velkomne hit til oss. Jo flere vi blir, jo morsommere er det. Ta gjerne med sitteunderlag og stoler for vi er litt i manko på det, sier hun.

Personlig elsker hun Varangerfestivalen og har vært med som festivaldeltaker så lenge hun kan huske. Det beste er hvor mye liv og røre det blir i byen.

– Vi reiser aldri bort i uke 32 for da blomstrer byen opp. Folk er ute og det er rett og slett helt fantastisk, sier Carstens.

Vått festivalminne

Konkurransen gikk ut på å dele et minne fra Varangerfestivalen. Carstens delte minnet fra da hun var den eneste i vennegjengen med festivalpass, og måtte dra alene på konsertene.

– Jeg tenkte at siden jeg hadde festivalpass måtte jeg være med på så mye som mulig. Så da hev jeg meg på sykkelen og syklet rundt til de forskjellige konsertene, mens samboeren var hjemme med barna. Heldigvis traff jeg på masse kjentfolk, sier hun.

– Det regnet hele tiden og det var umulig å finne sitteplasser. Så jeg var både søkkvåt og sliten etter å ha syklet rundt, men det var så morsomt og så mye god musikk, fortsetter hun.

SCENE PÅ VERANDAEN: Carstens håper scenen blir satt på verandaen. Hun har sitteplasser både foran og bak i hagen til de som møtte ønske å få med seg konserten.

SCENE PÅ VERANDAEN: Carstens håper scenen blir satt på verandaen. Hun har sitteplasser både foran og bak i hagen til de som møtte ønske å få med seg konserten. Foto:

Artikkeltags