– Dette er et panikkvedtak

UENIGE: Mens Willy Pedersen (Ap, til venstre) vil se Sentrum stengt og solgt, satser Knut Busk, Otto Strand og Bernt-Aksel Jensen på ny aktivitet i bygget.alle foto: anniken renslo sandvik

UENIGE: Mens Willy Pedersen (Ap, til venstre) vil se Sentrum stengt og solgt, satser Knut Busk, Otto Strand og Bernt-Aksel Jensen på ny aktivitet i bygget.alle foto: anniken renslo sandvik

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Sentrum skole i Vadsø skal gjøres til et flerbrukshus med blant annet kino og kultursal. Galskap, mener Aps Willy Pedersen.

DEL

– Dette er synd for Vadsø kommune. Det er som det ble sagt under debatten, at det er dyrt å være fattig, og i dag fattes det et panikkvedtak. Konsekvensen vil havne under Fylkesmannens økonomistyring, og da blir det full stopp i de ikke lovpålagte oppgavene, og full stopp i investeringer.

Det sier Arbeiderpartiets Willy Pedersen. I torsdagens møte hadde Aps rekke krympet til fem representanter, og disse stemte imot et forslag fremmet av de uavhengige, med støtte fra Høyre, SV, Venstre, KrF og Frp. Det gikk ut på at kommunestyret vil fortsette arbeidet med å etablere kulturhus i Sentrum skole.

Trinnvis utbedring

Flertallet i kommunestyret mener denne løsningen kan være den beste innenfor Vadsø kommunes økonomi.

– Vi må konstatere at Vadsøs økonomi ikke tåler nye driftskostnader. Vi er gjeldstynget. Derfor skal vi gjøre en utredning om trinnvis utbygging, og så får det nye kommunestyret bestemme tempo, sa Bernt-Aksel Jensen fra talerstolen.

Han ser for seg at både Pedagogisk senter, studiesenteret og kinoen kan flyttes til Sentrum skole. Da kan man stenge av bygget som i dag huser kinoen, og studiesenteret på øya.

– Det vil langt på vei finansiere flyttingen, sier Bernt Aksel Jensen, og får støtte av Høyres Knut Busk.

– Gjør vi det trinnvis, har vi råd. Det ligger mange gode muligheter i Sentrum skole, uten at vi kommer til å måtte gå ut med titalls millioner eller i verste fall et hundretalls, sier han.

Vil vente på økonomien

Men Arbeiderpartiet mener at også en trinnvis utvikling av Sentrum skole vil bli for dyrt, og at det eneste alternativet er å stenge.

– Jeg har jobbet på Sentrum i to år, og vet at taket lekker. I dag har vi en sak til behandling om nytt ventilasjonsanlegg til ti millioner kroner. Vinduer må også skiftes ut. Dette blir fort flere titalls millioner kroner, sier Pedersen, som er klar på at det har ikke kommunen råd til nå.

I stedet vil han vente til man har fått grep om økonomien igjen. Da ønsker han og Arbeiderpartiet seg et nytt kulturhusbygg.

– Kanskje vi kan snakke om det i slutten av neste periode. Da har den nye barneskolen fått kjørt seg inn, da vet vi hva vi sparer på det, og vi har fått betalt ned gammel gjeld, sier han.

Artikkeltags