(Finnmark Dagblad)

Tre finnmarkinger vil lære hvordan de kan ha den perfekte utroskapsaffæren, uten å bli tatt på fersken. De har meldt seg på Norges første utroskapsskole, med kursavgift på 8.250 kroner.

Det er Victoria Milan som tidligere denne måneden lanserte utroskapsskolen, hvor man ifølge reklamen skal lære hvordan man har den perfekte affæren.

Fra før er Viktoria Milan kjent for å ha en nettside som er «spesielt designet for menn og kvinner som for øyeblikket er i et forhold, men søker litt spenning og krydder på siden gjennom en diskré flørt eller affære».

Lærer triks om utroskap

– Personer som er utro kan fort bli tatt på fersken – dersom de ikke har lært seg triksene om å holde affæren sin hemmelig. Studentene vil få vite hemmelighetene rundt utroskap og lære hvordan utroskap kan gjøre livet mer spennende. Og hvordan de kan redde ekteskapene sine, heter det i reklamen for utroskapsskolen.

Finnmarkinger deltar

Tre finnmarkinger ønsker seg dette kurset, og har meldt seg på. Det bekrefter informasjonssjef i Viktoria Milan, Dominika Perczynski, overfor Finnmark Dagblad:

– Jag fick ditt mail där du undrade om någon från Finnmark anmält sig till Victoria Milans otroskapsskole. Har kollat det med tekniska avdelningen och tydligen är det tre personer som är anmälda, skriver Peczynski i en e-post til Finnmark Dagblad mandag.

Kurs på Skype

Hun forteller at en suksessfull amerikansk livsstilsekspert, som også er forfatter og foredragsholder, vil fungere som instruktør.

Akkurat som verdens ledende universiteter har nettkurs, så vil Victoria Milans utroskapsskole også ha interaktive nettkurs. Kursene vil bli holdt via nettelefon-tjenesten Skype som én-til-én møter.

– De vil ta for seg tilpassede råd om hvordan man unngår oppdagelse, hvordan man finner den perfekte elskeren og hvordan man unngår de råtne eplene, heter det fra Viktoria Milan.

8.000 spenn for å lære å lyve

Kursholderen vil også demonstrere hvordan «utroskap kan gjøre deg til en lykkeligere person og derfor få et lykkeligere ekteskap».

– Sist, men ikke minst, så vil studentene lære kunsten å lyve, heter det i reklamen for kurset.

Kurset vil vare i åtte timer, med fire to timers økter. Prisen for å delta på utroskapsskolen er 999 euro. Med dagens kurs, tilsvarer det 8.250 norske kroner.

Prosten liker det ikke

– Jeg har ikke hørt om dette kurset, før dere i Finnmark Dagblad tar kontakt. Men jeg liker det ikke, fastslår prost i Indre Finnmark prosti, Lars Haugan.

– Det er ikke slik vi tenker i kirka. Og det er ikke slik vi generelt tenker i samfunnet, sier han videre.

Haugan har ikke tro på at utroskap vil gjøre livet mer spennende, og redde ekteskap, slik Viktoria Milan reklamerer med.

– Nei, det har jeg ikke noe tro på. Jeg tror at i alle sammenhenger, så er det med trofasthet og sannhet, det man kommer lengst med.

Ikke kjørt etter utroskap

Prosten sier han fra tid til annen har hatt samtaler med folk som har innrømmet utroskap, og sliter med det.

– Det er mennesker man møter, som søker å få prate med presten med dette som tema. Og jeg har aldri hørt noen beskrive utroskap som en berikelse for forholdet. Snarere tvert imot.

– Er forhold kjørt, ved utroskap?

– Nei, ikke nødvendigvis. Jeg tror at det er en menneskelig egenskap å kunne tilgi. Dersom man ber om tilgivelse, kan man få det. Og, ja: Jeg har opplevd at partnere har funnet tilbake til hverandre etter utroskap, sier prosten i Karasjok.

– Skikkelig dyrt

Haugan gir sine råd gratis. Men hva synes han om at «konkurrenten» tar 999 euro for kurset i utroskap.

Prosten ler førs, før han svarer:

– For det første synes jeg det er skikkelig dyrt. Og for det andre synes jeg at det er et kurs som ikke bør gjennomføres. Det bør tas av agendaen. Jeg har ikke tro på dette.

Avslutningsvis kommer prosten med følgende råd til de tre finnmarkingene som har meldt seg på, og andre som eventuelt vurderer det:

– Jeg anbefaler alle til ikke å benytte seg av dette tilbudet!