Hovedredningssentralen (HRS) i Nord-Norge kunne melde om styrten like før klokken 18:30 lørdag.

En person skal være omkommet som følge av ulykken, bekreftet Hovedredningssentralen Nord-Norge i en pressemelding. Den andre personen ble flydd til UNN.

– Så vidt vi vet så skal helikopteret ha kommet fra Lakselv i Finnmark og skulle til Steigen, sier Lars Nedrevåg hos HRS til iFinnmark.

De pårørende er varslet, opplyser Finnmark politidistrikt.

Etterforskes av finsk politi

Politiet i Finland har nå overtatt etterforskningen av saken sammen med politiet i Finnmark.

– Vi har vært i kontakt med politiet i Finland. Det er de som etterforsker saken, siden ulykken har skjedd på finsk side. Vi samarbeider med dem, sier operasjonsleder Jannicke Silseth Eide i Finnmark politidistrikt.

Årsaken til ulykken er fortsatt ukjent.

HRS skriver følgende i en pressemelding:

Like før kl 18:00 lokal tid fikk HRS NordNorge melding om at et norsk gyrokopter hadde styrtet i Finland.

Det var en av de to ombord som varslet om ulykken via en tredjepart. To ambulansehelikoptre fra Tromsø og Evenes ble raskt varslet og satt inn i hendelsen.

Etter et søk i området gjorde ambulansehelikoptrene funn av ulykkesstedet og landet for å gi medisinsk hjelp.

Årsaken til ulykken er ukjent. Været i området var greit, med høyt skydekke. Det er ikke oppfanget noe nødsignal i forkant av ulykken.

Klokken 18:50 ankom første luftambulanse det aktuelle området, mens helikopter nummer to fulgte like bak. HRS Nord-Norge koordinerte sammen med finsk redningstjeneste.

Lettere skader

Pressevakt hos Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) i Tromsø opplyser til iFinnmark at de har fått inn en mann i 50-årene etter ulykken.

– Han er lettere skadet og lagt inn til observasjon.

Helikopteret styrtet i nærheten av Kilpisjärvi, like ved grensen til Troms fylke, i området hvor Norges, Sveriges og Finlands grenser møtes.

Norskeid

Helikopteret som styrtet er et såkalt gyrokopter. Det er norskeid og har plass til pilot og én passasjer.

Et gyrokopter er et fartøy med en rotor som spinner fritt, uten motor, og med en vanlig propell for framdrift. Maskinen er avhengig av fart framover for å få løft, og kan ikke stå stille i lufta slik et vanlig helikopter kan, skriver NTB.

iFinnmark følger saken!