(Finnmark Dagblad)

Overvåkningsbilder fra en kiosk som Finnmark Dagblad har fått tilgang til, avslører at tre av fire fiskere var aktivt involvert i forskjellige tyverier. Mens fjerdemann ved minst et tilfelle går til kassa, akkurat i det andre rapper med seg varer før de forsvinner ut.

– Jeg er sikker på at de er en bande på fire stykker. Det viser overvåkningsbildene helt klart, sier daglig leder Steve Sivertsen hos Narvesen i Hammerfest.

Finnmark Dagblad skrev i går om to butikktyver som har stjålet og ødelagt varer for flere titallstusen kroner i butikker i Hammerfest, før de endte opp hos Elkjøp og ble tatt.

– Dette liker vi ikke i det hele tatt. Jeg registrerte avisoppslag torsdag om butikktyven som spurte etter arbeid på Elkjøp i Hammerfest, men da hadde jeg ikke noen referanser på at dette gjaldt oss, sier dagligleder Geir Solvåg hos rederiet Ervik Havfiske, som den aktuelle båten er tilknyttet.

– Båten eies av et eget aksjeselskap hvor vi bare eier aksjer, påpeker likevel daglig leder Geir Solvåg, som like før avisen ringte i dag var gjort kjent med saken.

– Hva som har skjedd må jeg vente med å kommentere til vi har fått orientering fra politiet, men jeg ser allerede nå at det mest naturlige er å fjerne de personene dette gjelder. For dette går ikke an, og slike folk skal bort fra våre båter, fastslår altså redersjefen.

Båten forlot Hammerfest torsdag kveld, og han bekrefter at den nå er dirigert til en annen havn, hvor mannskapsbytte venter.

Finnmark Dagblad har i dag ikke lyktes å få kommentarer fra daglig leder Stig Tore Ervik i rederiet som formelt er eier av den aktuelle fiskebåten de mistenkte tyvene er mannskap på.