Truet mann med hagle

POLITIJAKT: I halvannet døgn forsøkte politiet å pågripe de tre ungdommene. De ble først pågrepet da de selv overga seg. Tirsdag starter rettssaken mot en av ungdommene.

POLITIJAKT: I halvannet døgn forsøkte politiet å pågripe de tre ungdommene. De ble først pågrepet da de selv overga seg. Tirsdag starter rettssaken mot en av ungdommene. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ungdommene som skal ha truet mann med hagle og har avfyrt skudd, er fortsatt ikke pågrepet av politiet.

DEL

Jakten på ungdommene som truet en hytteeier i Klubbvikdalen i Nesseby kommune med hagle, og som har brutt seg inn i flere hytter i Flintelva-området overfor Vestre Jakobselv, har pågått i hele natt.

Holdt på hele natta

– Vi har hatt folk ute hele natt, men har foreløpig ikke tatt disse ungdommene, sier Eigil Henninen ved Østfinnmark politidistrikt til Finnmarken.

Hvor store styrker som er ute ønsker Henninen ikke å si noe om av hensyn til aksjonen.

– Vi har en god del folk ute, og vi kommer til å holde på til vi har tatt dem, er alt han vil si.

På post og på skuter

Totalt 12 bevæpnede politi er med i aksjonen i Jakobselvdalen. Noen av disse sitter på poster ute i terrenget, mens noen ferdes rundt på skuter. Det er hentet inn patruljer fra både Tana, Vardø og Kirkenes, i tillegg til fra Vadsø.

Torsdag formiddag hadde politiet et møte for å oppsummere aksjonen og legge en plan videre.

– Vi har ikke trappet opp aksjonen, men vi har systematisert stabsarbeidet litt mer, forteller operasjonsleder Torfinn Halvari til Finnmarken.

Tre tenåringsgutter

Ifølge en pressemelding fra Østfinnmark politidistrikt rykket politiet onsdag øyeblikkelig ut, og det ble raskt avklart at det er tre tenåringsgutter som er involvert i hendelsen.

– Guttene kjørte snøskuter i samme området, og det har kommet inn flere meldinger om innbrudd og tyveri fra hytter. Det er også kommet inn meldinger om at det er hørt skudd. Skuddene har ikke vært i sammenheng med møte med politiet, skriver politiet blant annet i pressemeldingen.

Etter et døgn har det ennå ikke lyktes politiet å komme i kontakt med ungdommene.

Ikke forbud

– Vi jobber kontinuerlig med å forsøke å lokalisere ungdommene slik at vi kan opprette en dialog. Det er usikkert hvor godt utrustet de er med tanke på klær og mat, og av hensyn til ungdommenes egen sikkerhet ønsker derfor politiet å oppnå kontakt med dem, sier stabsjef Lars Blix Olsen i Østfinnmark politidistrikt.

Ifølge Blix Olsen er det ikke nødvendig å pålegge publikum forbud om ferdsel i området, men politiet ber om at det blir gjort vurderinger om nødvendigheten før en tar seg inn i området.

– Vi oppfordrer alle som kan ha informasjon som kan bidra til at vi kommer i kontakt med ungdommene om å ta kontakt med oss på Tlf. 02800, sier Blix Olsen.

Stjal bensin

Finnmarken kjenner til at ungdommene har vært innom flere hytter i Flintelva-området, der det blant annet er stjålet bensin.

En av snøskuterne ungdommene skal ha benyttet er satt igjen ved en av hyttene, men ungdommene skal fortsatt ha tilgang til skutere.

Artikkeltags