(Finnmark Dagblad)

HAMMERFEST: Arbeidet med den nye rundkjøringen har pågått en stund, som har ført til både endring i fartsgrenser og veistandard. Innbyggerne må antakeligvis smøre seg med tålmodighet enda litt til.

Prosjektet anses som ferdigstilt først i oktober.

– Ferdigstillelsesfristen er den 31. oktober, men jeg tør ikke å si om vi blir ferdig verken før eller etterpå. Arbeidet avhenger mye av vær og vind, sier prosjektleder Oddbjørn Opgård.

Ikke i mål til Arctic Race

De kommer dermed ikke i mål til det store sykkelrittet Arctic Race starter i Hammerfest. Men de har en løsning på det.

– Mest sannsynlig blir vi å legge et midlertidig dekke med asfalt før sykkelløpet. Vi skal ha et byggemøte om dette, og ta en prat med entreprenøren om det, sier Opgård.

Samtidig mener han at prosjektet går som det skal.

– Vi ligger i rute, og det virker som at dette går greit for kjørende. Vi kan ikke ha høy hastighet i området da folk jobber hele tiden, sier han.

Det jobbes også litt utover kvelden, for å få arbeidet unna.

Prislapp: 22 mill.

På den annen side har den planlagte rundkjøringen blitt dyrere enn planlagt. Men det er ikke noen stor overraskelse for prosjektleder Opgård.

– Det vil alltid oppstå noe i et prosjekt som man ikke har tatt høyde for. I dette tilfellet lå den laveste tilbyder høyere enn vårt kostnadsoverslag. Jeg tror dermed vi kommer på litt over 22 millioner kroner, sier prosjektlederen.

Torsdag 14. august trår Arctic Race i gang i Hammerfest. Det blir plass for å heie på Rema 1000-området på Storsvingen.