Tror ikke på oljerapport

IKKE VEKST: Leder Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet tror oljevirksomheten vil bidra til fortsatt vekst i Stavanger framfor i lokalsamfunnene i Finnmark.

IKKE VEKST: Leder Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet tror oljevirksomheten vil bidra til fortsatt vekst i Stavanger framfor i lokalsamfunnene i Finnmark. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Naturvernforbundet tror ikke på vekst i Finnmark, og kaller rapport for propaganda.

DEL

(Finnmarken) Å åpne for petroleumsvirksomhet i omstridte områder i nord, vil skape betydelig sysselsetting på land, og regionen vil bli rikere på mennesker og skatteinntekter.

Det var konklusonen i en rapport som ble offentliggjort tirsdag, skrevet på oppdrag fra organisasjonen Lederne, som organiserer nær 17.000 ledere i norsk næringsliv.

Les mer: Ny rapport: Olje vil skape stor vekst.

Leder Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet biter ikke på argumentasjonen i rapporten.

– Vi ser dette som et ledd i propagandaen for å skape økt tilslutning til en virksomhet som er svært skadelig, sier han til NRK.

Mens rapporten egentlig er utarbeidet for områdene Salten, Lofoten, Vesterålen og Senja, mener Lederne at resultatene kan overføres også til Finnmark, dersom det åpnes opp for oljevirksomhet i Barentshavet sørøst. Haltbrekken tviler på dette. Han tror veksten i stedet vil fortsette i Stavanger.

– Vi vil advare mot å sette seg noen lit til slike tall. Vi har sett lignende påstander fra Statoil men når vi har gått det nærmere etter i sømmene, så har det vist seg at dette ikke er så stort som man skal ha det til, mens andre steder i landet, slik som Stavanger, vil ha vekst, sier han til NRK.

Artikkeltags