Tre store oljeutbygginger samtidig

Nordnorsk næringsliv kan få tre store utbygginger samtidig på sokkelen i Barentshavet, tror Arvid Jensen

Nordnorsk næringsliv kan få tre store utbygginger samtidig på sokkelen i Barentshavet, tror Arvid Jensen Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Noen ganger kan det bli for mye av det gode.

DEL

(Finnmark Dagblad) Slik kan det kanskje fortone seg for nordnorsk næringsliv som i en periode etter 2010 kan få tre store olje- og gassutbygginger i fanget.

– Det er faktisk stor sannsynlighet for at det i en to-treårsperiode kan være utbygging av både Sjtokman, og et tog to på Snøhvit samtidig. I tillegg kan man få utbyggingen av oljefeltet Goliat, sier Arvid Jensen i Petro Arctic til Nordlys.

Han understreker at dette først og fremst innebærer en mulighet for nordnorsk næringsliv. Men det kan også få uheldige følger.

– Jeg er mest bekymret for at nordnorske bedrifter som ellers ville satset langsiktig på Russland heller vil la være fordi det blir så mye å gjøre på norsk side, sier Arvid Jensen. I verste fall kan altså dette ramme den nordnorske satsingen mot Russland.

Han får støtte fra administrerende direktør Sveinung Eikeland ved forskningsinstitusjonen Norut Alta.

– For nordnorsk industri kan det nok oppleves som lettere å komme i posisjon til en ny utbygging på Snøhvit. Dette kan fort føre til at man ikke får en maksimal nordnorsk effekt av Sjtokman-utbyggingen. Faren er at man da ikke får bygget opp Russlands-kompetansen, og det vil være uheldig, mener Sveinung Eikeland. (ANB-NTB)

Artikkeltags