Tømte dassen i prestehagen

Parkeringsplassen foran kirken blir ofte benyttet av bobiler, kan nabo Remi Hansen fortelle. Han etterlyser tilbud om septiktømming langs norske veier.

Parkeringsplassen foran kirken blir ofte benyttet av bobiler, kan nabo Remi Hansen fortelle. Han etterlyser tilbud om septiktømming langs norske veier. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Da bobilturistene gikk krokbøyd over veien mot kirkegården med septiktanken, reagerte naboen.

DEL

Remi M. Hanssen tok kontakt med italienerne og fortalte dem at dette var respektløst, skriver Lofotposten.

Å tømme septiken i hagen til prestebolig kloss opp til kirkegården var uakseptabelt.

Fricamp

– Jeg begynte med Huff- Huff! Og ristet på hodet, og forklarte dem på engelsk at det var bare noen få kilometer til campingplassen i Sandvika hvor de kunne tømme. Men da ble de veldig italiensk og skjønte ikke ord, sier Hanssen, som selv bruker campingvogn på ferie med familien.

Fem italienske bobiler hadde freecampet på parkeringsplassen ved kirken. På morgen måtte de tømme septiken før de skulle dra videre.

– Eksemplene på at det blir syndet av campingturister, er et regelmessig problem hvert år. Det eneste måten å løse dette på er å tilrettelegge bedre for denne gruppen. Selv om dette er et grelt eksempel. Et overtramp som vitner om total mangel på respekt, blir situasjonen ikke bedre før man tar denne gruppen turister på alvor. Bobilturistene er kommet for å bli. Og de kommer til Lofoten stort sett hele året. I Sverige og Tyskland er servicetilbudet så mye bedre.

Langs hovedveiene i Sverige er det merket tømmeplasser for bobiler med jevne mellomrom. Langs autobanen i Tyskland er det tett mellom servicestasjonene, sier Hanssen.

Forretningside

En tømmestasjon tilknyttet en butikk eller servicestasjon mener Hanssen må være en god forretningside.

– Jeg lurer på hvorfor ikke for eksempel KIWI samarbeider med Shell i Svolvær og etablerer et slikt tilbud. Det er en kjøpesterk gruppe som sitter i bobilene. Legges det til rette, vil de legge mye penger igjen. I sommer sto vi natten over på en parkeringsplass i en by i Sverige ved et større kjøpesenter, som vi til fulle benyttet som handleplass morgenen etter, sier Remi M. Hanssen.

Artikkeltags