Gå til sidens hovedinnhold

Tok barnet etter familiekrangel

Artikkelen er over 10 år gammel

En tidligere ansatt ved barnevernstjenesten sendte bekymringsmelding angående sitt eget barnebarn etter en krangel med barnets mor.

(Finnmark Dagblad)

Avisen Sagat skriver om en tidligere barnevernsansatt i Porsanger som sendte bekymringsmelding til barnevernet vedrørende omsorgen for sitt eget barnebarn.

Den tidligere barnevernsansatte mormoren bodde sammen med datteren og barnebarnet. Sagat skriver at mormoren skal ha hatt økonomiske problemer, slik at datteren hadde lagt ut penger for henne. Da mormoren ikke betalte tilbake pengene røk de uenig, og datteren valgte å anmelde henne til politiet for tyveri.

Ifølge Sagat sendte så den tidligere barnevernsansatte mormoren en bekymringsmelding til barnevernet i Porsanger der hun uttrykte bekymring for omsorgen for sitt barnebarn. Saken skal ha blitt behandlet av barnevernslederen ved kontoret hun selv har vært ansatt. Barnevernslederen beskrives som en nær venn av mormoren.

Sagat skriver at barnevernslederen fattet vedtak om å ta barnet fra barnemoren, for så å plasserer barnet i fosterhjem hos mormoren.

Barnemoren skaffet seg advokat og fremmet sak for tingretten. Barnevernskontoret valgte å henlegge barnevernssaken like før saken skulle opp i tingretten, og barnet ble deretter gjenforent med sin mor.

Advokat Per Amundsen i Lakselv, som representerte barnemoren, sier til Sagat at barnevernskontoret trolig henla saken for å unngå å møte i tingretten.