To dømt <br/> for sex-overgrep

Begge mennene ble dømt til fengselsstraffer, og må ut med erstatning og oppreisning til jenta på til sammen 81.000 kroner. Illustrasjonsfoto

Begge mennene ble dømt til fengselsstraffer, og må ut med erstatning og oppreisning til jenta på til sammen 81.000 kroner. Illustrasjonsfoto

Artikkelen er over 5 år gammel

To menn er dømt til fengsel for sex med jente under 16 år, samtidig, og utendørs i Hammerfest.

DEL

Hendelsen skjedde natt til 17. mai i fjor. Jenta, og en av mennene, som hun hadde hatt et kort kjæresteforhold til vinteren før, møttes på en privatfest i et boligstrøk. Da festen gikk mot slutten forlot mannen festen, og fornærmede fulgte etter.

Utenfor møtte de en kamerat av mannen, som jenta ble introdusert for. Begge mennene er i begynnelsen av 20-årene.

Forklaringene fra de involverte spirker med hensyn til det videre hendelsesforløp, skriver retten i vurderingen av overgrepet, som skal ha skjedd mellom en parkert bil og et hagegjerde i et boligfelt i Hammerfest.

Ved straffutmålingen vises det også til strafferamme på fengsel i 15 år, når et overgrep mot barn er begått av flere i fellesskap.

Dommen i Hammerfest tingrett ble fengsel i ni måneder for mannen jenta har hatt et kort kjæresteforhold til tidligere, og fengsel i ett år og en måned for kameraten. I fellesskap er de også dømt å betale jenta erstatning og oppreisning på 81.000 kroner.

Artikkeltags