Tidenes første Altamester i Stein, Saks og Papir

Artikkelen er over 12 år gammel

Etter noen timers beinhard kniving, ble Martin Hykkerud tidenes første Altamester i «Stein, Saks og Papir». Nå ser han fram mot NM.

DEL

(Finnmark Dagblad) Tjuefire personer deltok torsdag kveld i denne rimelig surrealistiske NM-kvaliken på Kroa. Bak arrangementet sto Norsk Forbund for Stein, Saks og Papir, representert ved president, dommer og spillende landslagstrener Geir Arne Brevik.

Brevik forklarer at stein, saks og papir i grove trekk handler om følgende tre ting: konfliktløsing, rekreasjon/moro og sport.

For uinnvidde så går denne sporten ut på at to motstandere velger seg et av tegnene stein, saks eller papir på likt, og vinneren kåres når tegnene er gitt. Stein slår saks, saks slår papir og papir slår stein. Hvis motspillerne viser samme tegn, tas runden på nytt. Spillet er delt inn i sett/omganger.

Taktikk eller flaks?

Noen vil kanskje påstå at dette spillet er latterlig, og man vinner kun på grunn av flaks. President Brevik er uenig. – Dette har ingenting med flaks å gjøre. Når du kaster kron og mynt, da er det flaks. Når du spiller «stein, saks, papir» må du forutse hva motstanderen vil gjøre. Er dette en steinspiller? Kaster han saks først? Kaster du for eksempel tre papir på rad, kalles det «byråkraten». Mens kaster du tre sakser, kalles det en «verktøykasse».

Det er også publisert statistikker og forskning på emnet.

- Menn har en tendens til å åpne med stein, kvinner oftest med saks. Papir regnes som den mest defensive åpningen. Så til alle kvinner som skal spille mot en mann: Velg papir. Statistisk sett går mannen for stein.

Klippe, Klippe Sa Kjerringa

Om noen av de tjuefire deltakerne hadde lest teori og trent på forhånd vites ikke. Men journalisten kan skrive under på at det kjentes rimelig surrealistisk å stå på en scene å riste fram stein, saks eller papir mot forskjellige motstandere. Undertegnedes enkle taktikk gikk ut på å psyke ut motstanderen ved å vise overdreven styrke i kastene. Taktikken fungerte utmerket i gruppespillet, men i sluttspillet og bronsefinalen måtte jeg altså se meg slått av sterkere motstandere.

Tene foran speilet

Finalen mellom Roy Gunnar Løksa og Martin Hykkerud ble en spennende avslutning på kvalifiseringsrunden. Til slutt var det altså unge Hykkerud som trakk det lengste strået, eller kastet den lengste steinen om du vil. Premien er heder, ære og en billett til norgesmesterskapet som arrangeres i Oslo 23. september. Der vil han møte spillere fra Kristiansand i sør, til Hammerfest i nord. Gjør han det virkelig godt, kan han havne på landslaget og bli sendt til VM i Canada.

NM klare Martin Hykkerud ser nå fram til en tid med heder, ære og elleville groupies. Og trening. Mye trening.

- Det blir nok en del hardtrening framover. Sannsynligvis mest foran speilet, siden det tydeligvis ikke finnes noen verdige motstandere her i byen, uttaler Altamesteren selvsikkert før han fortsetter

- Jeg er heldigvis i god form og skadefri for tiden.Plassering:

1.Martin Hykkerud (Vinner av pulje 2)

2.Roy Gunnar Løksa (Vinner av pulje 4)

3.Magne Ek (Vinner av pulje 3)

Artikkeltags